Opel a incetinit productia pe fondul vanzarilor nu prea bune

Articol scris de Adi S., in data de 8 August 2018

Germanii de la Opel se pare ca nu trec prin cea mai buna perioada, din punct de vedere al cifrelor de vanzari inregistrate. Mai multe publicatii de specialitate spun ca vanzarile producatorului german au scazut in ultimele luni, dand peste cap previziunile celor din conducere.

Astfel, se pare ca cei de la Opel au luat decizia de a reduce capacitatea de productie de la unele uzine. Bineinteles, producatorul german refuza sa comenteze aceste zvonuri, spunand ca aceste ajustari de productie au fost planificate cu mult timp in urma. Asa o fi oare sau doar incearca germanii sa ascunda aceste cifre nu prea bune de vanzare?!

Conform acestor publicatii germane, cei de la Opel au hotarat ajustarea productiei la trei uzine pana ina cest moment. Prima uzina careia i s-ar fi aplicat acest tratament a fost cea din Polonia, de la Gliwice. A urmat mai apoi uzina de la Ruesselsheim, unde productia a scazut de la 55 la 42 de vehicule pe ora. Nici uzina de la Eisenach nu a scapat de aceasta reducere a productiei, ajungand de la 37 la 30 de autovehicule pe ora. Orice am vrea sa spunem, reducerea productiei la trei uzine in acelasi timp poate da de gandit oricui.

Contactati de aceste publicatii pentru a lamuri lucrurile, oficialii producatorului german s-au rezumat la a nu comenta prea mult. Acestia au spus ca este vorba doar despre niste ajustari periodice si planificate, care nu ar trebui sa fie luate in seama de nimeni. Intr-un fel, este de inteles ca producatorul german nu a vrut sa ofere alte informatii in acest sens.

Anul 2018 a fost unul destul de tensionat pentru cei de la Opel, fiind presarat cu tot felul de probleme de ordin intern. Totul a inceput odata cu informatia conform careia francezii de la Grupul PSA ar fi urmat sa renunte la 3.700 de angajati din cadrul Opel.

Aceste restructurari ar fi urmat sa fie facute pana in anul 2020, prin plecari voluntare sau chiar prin pensionari anticipate. A urmat un val de numultumire in randul inginerilor Opel, in special in cazul celor mai cu experienta. In cele din urma, mai multi angajati valorosi au hotarat ca este timpul pentru a pleca la alti constructori la care sa aiba parte de liniste si de siguranta.

In cele din urma s-a ajuns la un compromis, francezii incheind o intelegere cu sindicatele angajatilor de la Opel. Aceasta intelegere ii obliga pe francezi sa nu faca restructurari pana in vara lui 2023. In acelasi timp, acestia au obtinut o amanare a cresterii salariilor pana in anul 2020.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: opel, productie, vanzari
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Desi nu multi le-au acordat credit inca de la primele aparitii, masinile electrice au reusit in cele din urma sa isi asigure un loc bine meritat pe piata. In contextul...
de - 17 Decembrie 2018
Desi sunt inca voci care nu sunt atat de incantate de aceasta noua era a electrificarii care pare ca a cuprins intreaga lume auto, iata ca “microbul” reuseste sa ajunga...
de - 17 Decembrie 2018
Tesla se pregateste la aceasta ora sa faca din Model 3 cel mai bine vandut model electric din Europa. Pentru asta este nevoie ca Tesla sa reuseasca sa livreze 3.000...
de - 17 Decembrie 2018
Masinile electric reprezinta deja la aceasta ora o certitudine, indiferent de opozitia pe care ar putea sa o arate unii pasionati auto ceva mai nostalgici. Daca acum cativa ani vorbeam...
de - 17 Decembrie 2018

Cele mai noi anunturi

4000.00 EUR - 17 Decembrie 2018
4200.00 EUR - 17 Decembrie 2018
5500.00 EUR - 16 Decembrie 2018
120.00 EUR - 15 Decembrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare