Nu e o surpriza! Noul Opel Corsa electric va purta numele eCorsa!

Nu e o surpriza! Noul Opel Corsa electric va purta numele eCorsa!

E oficial, Opel a confirmat ca urmatorul model Corsa electric va purta sigla „eCorsa„. Masina, care va fi construita pe o platforma PSA, va fi lansata oficial in 2020, in timp ce noua versiune propulsata de un motor cu combustie interna va fi pregatita de prezentare in anul imediat urmator.

Noul eCorsa va fi construit in Zaragoza (Spania) si este primul model produs de asocierea dintre Opel si Vauxhall gandit pentru o platforma PSA (Peugeot-Citroen), la un an dupa ce gigantul francez a cumparat ambele marci de la General Motors.

„Felul in care se potrivesc cele doua familii, arhitectura si propulsia, a redus substantial complexitatea procesului de dezvoltare si productie, ceea ce ne-a permis sa lucram mai mult la efecte si sinergii, ajungand astfel la un profit mai bun”, a declarat, anul trecut, seful celor de la Opel, Michael Lohscheller.

Sa nu uitam ca platforma de care vorbim va fi noua arhitectura CPM a celor de la PSA si va putea fi intalnita si sub noul Peugeot 208.

Revenind la versiunea electrica a modelului Corsa, aceasta va fi construita pe o platforma numita e-CMP, si aceasta, la randul ei, prezenta sub alte patru masini electrice ce vor fi lansate inainte de anul 2021.

Una dintre ele este noua versiune complet electrica DS, care va fi prezentata oficial anul acesta la Paris Motor Show, alta va fi un nou produs Citroen, iar modelul care va inlocui actuala varianta Peugeot 208 va fi, de asemenea, electrica.

Pe langa faptul ca vor trece la noile platforme ale grupului francez, presedintele executiv PSA Carlos Tavares a declarat ca marcile Opel si Vauxhall isi vor pastra identitatile.

„Asta inseamna o adevarata pozitionare a marcilor”, a declarat oficialul gigantului francez. „Opel va ramane o marca germana, in timp ce Vauxhall va ramane aceeasi marca britanica”, a completat Carlos Tavares.

Asemeni celor patru noi modele electrice deja anuntate, asocierea Opel-Vauxhall a confirmat ca are in intentie ca, pana in 2024, sa produca versiuni complet electrice ale fiecarui model propriu.

In plus, urmatoarea generatie Corsa va fi prima masina care va folosi noile idei de design propuse de inginerii de la Opel si Vauxhall, pe care le vom mai intalni si pe cel mai proaspat concept GT.

VIDEOCLIPUL ZILEI