Oliver Zipse este noul CEO al BMW

Oliver Zipse

Harald Kruger a anuntat la inceputul lunii ca nu isi doreste un nou mandat incepand cu anul 2020 la conducerea BMW, luand prind surprindere structura de conducere a constructorului german. Kruger a lucrat in cadrul Grupului BMW pentru mai bine de 27 de ani, peste 10 ani petrecandu-i chiar in Consiliul de Administratie. De asemenea, pentru o perioada de patru ani, Kruger a fost directorul executiv al BMW, luand cele mai importante decizii privind strategia grupului german. Insa, Harald Kruger a facut un pas in fata la inceputul acestei luni si a anuntat ca isi doreste sa urmeze noi proiecte profesionale.

Consiliul Director al celor de la BMW s-a intrunit in cursul zilei de ieri pentru a aborda problema succesorului lui Harald Kruger la conducerea grupului. Asa cum stiam inaintea zilei de ieri, pe lista germanilor se regaseau Oliver Zipse, directorul de productie in cadrul BMW, Nicolas Peter, directorul financiar al grupului, respectiv Klaus Froehlich, membru in structura de conducere a grupului.

Conform primelor informatii, Oliver Zipse era cel care avea cele mai mari sanse de a deveni noul CEO al BMW. Reuters, una dintre cele mai importante agentii de presa pe plan european, transmite ca surse apropiate grupului german sustin ca Oliver Zipse este cel care va prelua conducerea BMW de la Harald Kruger.

Informatia a fost confirmata in cele din urma in cursul zilei de astazi, Oliver Zipse fiind cel care va ocupa functia de CEO al BMW. Zipse va prelua mandatul de la Harald Kruger incepand cu data de 16 august 2019, chiar daca acesta din urma avea mandat pana in 2020.

Mai aflam, de asemenea, ca Kruger a reusit in cele din urma sa ajunga la un acord cu cei de la BMW pentru a parasi toate functiile pe care le detinea pana la acest moment. Deocamdata nu se stiu exact care au fost motivele pentru care Kruger a vrut sa isi incheie atat de rapid toate socotelile cu cei de la BMW!

Misiunea lui Oliver Zipse la conducerea BMW nu va fi deloc una usoara, acestuia fiindu-i trasate deja cateva obiective generale importante. In primul rand, cei de la BMW isi doresc sa ajunga din nou in topul vanzarilor premium, cei de la Mercedes-Benz dominand acel top deja de o perioada buna de timp. De asemenea, bavarezii isi doresc sa continue cursa electrificarii si sa devina un jucator din ce in ce mai important pe aceasta piata a masinilor electrice si autonome.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter