O greseala recunoscuta e pe jumatate iertata

Cei de la General Motors s-au grabit sa restilizeze modelulul Chevrolet Malibu ca o dovada de mai mare implicare in dezvoltarea unui produs, sustine presedintele GM America de Nord, Mark Reuss. El a prezentat saptamana trecuta un model 2014 mai spatios, dar si cu un consum de carburant mai eficient, cu scopul de a intoarce soarta vanzarilor, care pana acum nu au fost deloc stralucite.

Seful GM America de Nord a recunoscut ca dezvoltarea modelului 2013 s-a facut intr-o perioada dificila pentru companie, chiar inainte sa fie lovita de faliment, asa ca stilul masinii a fost serios afectat. De asta, inginerii GM stiau inca din 2012 ca modelul va avea nevoie urgent de un facelift.

De obicei, la GM, imbunatarile unui model se fac la mijlocul ciclului de productie, adica la aproxmativ 3 ani de la lansarea lui, dar, de data aceasta, ele vor aparea dupa un an de la lansarea modelului de varf, care are la baza un motor cu 4 cilindri in linie,de 2,5 litri.

Reuss sustine ca falimentul a schimbat mentalitatea companiei, iar asta se vede in restilizarea modelului. "Puteam sa sustinem in continuare acest model, sa il aparam, sa ii gasim justificari si sa asteptam", a mai spus el.

Modelul 2014 Malibu va fi scos la vanzare din aceasta toamna si va avea fata si spatele redesenate, grila fata fiind asemanatoare cu cea de la abia lansatul Impala. In plus, va dispune de tehnologia Start-Stop, care va aduce o economie de carburant de 5% in oras.

Cei de la GM au rezolvat si una dintre marile nemultumiri ale clientilor modelului 2013, spatiul pentru genunchii pasagerilor din spate. Malibu urmeaza aceeasi reteta aplicata si in cazul modelului Honda Civic, dupa ce presa a scris ca este o masina cu un interior ieftin si fara pic de stil la exterior.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter