O bere sau un vin? Noul Cod Rutier permite o alcoolemie de 0.2

Gata cu sanctiunile date soferilor care merg la nunti! De acum, ei vor putea "gusta" linistiti din pahare, pentru ca Noul Cod Rutier aduce modificari in favoarea lor.

Va fi considerata contraventie situatia in care aerul respirat va contine 0.2 miligrame de alcool pur, iar in cazul in care avem peste 0.5 miligrame, atunci vorbim despre o infractiune.

Asadar, noua schimbare va da batai de cap ambelor parti: soferilor, pentru ca nu vor sti cu exactitate cand trebuie sa se opreasca din baut, dar si politistilor, care vor trebui sa faca mai multe verificari, pentru a stabili care sunt soferii care depasesc pragul legal de alcoolemie. Aceasta schimbare respecta normele europene in ceea ce priveste consumul de alcool.

Mai mult, a fost propusa si suspendarea din oficiu a permisului soferilor care nu-si vor plati amenzile timp de 30 de zile, urmand sa fie deschis un cont unic unde vor fi platite amenzile rutiere.

Ultima schimbare propusa nu-i va mai lasa sa conduca pe baza unei dovezi de circulatie pe cei care au provocat accidente soldate cu decese sau vatamari corporale grave. Acestia vor trebui sa astepte incheierea procesului.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter