Noul Volkswagen Golf 8 (VIII) a fost zarit pe strada! Cum arata noul model

Prototipul noului Volkswagen Golf 8 a fost vazut necamuflat pe drumurile publice din Germania, in ciuda faptului ca inca nu a fost efectuata lansarea oficiala a autovehiculului, in contexul in care celebrul brand din Wolfsburg a anuntat ca productia va demara din vara lui 2019

Volkswagen a decis sa lanseze un nou model Golf la 45 de ani distanta de la prima masina lansata din aceasta gama, iar nemtii incearca sa dea tonul in segmentul hatchback-urilor. Producatorul german a ajuns aproape de final, daca privim spre prototipul necamuflat  care a fost surprins recent pe strazile din Germania.

Noul Golf 8 este contruit pe o versiune imbunatatita a platformei actuale, fiind botezata MQB Evo si va fi mai usor cu aproximativ 45 de kilograme decat modelul anterior. Din punct de vedere estetic, hatchback-ul nemtilor vine cu  lumini redesenate, atat din fata cat si din paste, cu o grila modificata, dar si cu un design mai sportiv pentru barele de protectie. Noul Golf nu se schimba mult, ci doar primeste anumite imbunatatiri.

Volkswagen Golf 8 va fi disponibil doar pentru motorizarile clasice, cu trei sau patru cilindri pe motorina, dar si pe benzina. In viitor, modelul se va putea comanda si in versiunea mild-hybrid, precum si full hybrid pentru cei care isi doresc sa protejeze mediul.

Cei mai mari dintre fanii Golf asteapta cu nerabdarea aparitia modelului GTI Mk8, cel care urmeaza sa apara ceva mai tarziu in oferta. Oficialii germani nu au dat prea multe detalii despre acest model, insa cu siguranta va aveaun propulsor turbo de 2.0 care sa poata dezvolta aproximativ 300 de cai putere.

Modelele Golf ale celor de la Volkswagen sunt printe cele mai reusite si cele mai utilizate de soferii din intreaga Europa, iar primul model care a aparut a fost MK1/A1, fiind produs intre 1974 si 1983. Nemtii au incepur productia celui de-al doilea model MK2/A2 in 1983 si au mers cu acest model pana in 1992. A 3-a generatie de Golf este MK3, fiind produs de ingineri intre 1991-1999.

Golf MK4 a for produs intre 1999-2003, fiind urmat de MK5 intre 2003 si 2008, in timp ce in intervalul 2008-2012 au fost puse bazele Golf MK6. Urmatorul model este produs din 2012 pana in 2019, urmand ca din vara sa intre in productie Golf MK 8, ultimul model al nemtilor de la Volkswagen.

Videoclipul zilei
5 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE TESLA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter

Whatsapp