Noul sedan Alpina B3 debutat cu o viteza maxima de peste 300 de km/h!

Multe imbunatatiri pentru cel mai nou proiect al specialistilor de la Alpina: cum arata si ce poate noul B3? Va spunem doar ca viteza maxima este de peste 300 km/h!

Noul sedan Alpina B3 debutat cu o viteza maxima de peste 300 de km/h

Specialistii de la Alpina au luat cumva o decizie surprinzatoare, aceea de a prezenta initial noul B3 in forma Touring, oferindu-ne versiunea break la Frankfurt Motor Show. Ei bine, a venit si momentul variantei sedan, marca din Buchloe prezentandu-ne ceea ce multi sustin ca ar fi un model de legatura intre M340i xDrive si viitorul M3 Sedan Competition.

Si pentru ca am vorbit despre M3, noul Alpina B3 vine echipat cu acelasi motor turbo in linie. de 3,0 litri. pe care il vom intalni, de anul acesta, sub capota celor mai performante modele sedan ale marcii din Bavaria.

Alpina B3, mai puternica decat un BMW M3

Propulsorul a debutat acum cateva luni pe perechea de modele SUV X3 M si X4 M, pe aceasta versiune Alpina ajungand la 462 de cai si la un cuplu-forta de 700 Nm.

Asta inseamna ca masina se pozitioneaza destul de confortabil deasupra celor 369 de cai putere de pe M340i, dar si ca se apropie destul de mult de M3 Competition, care depaseste 500 de cai.

Unii dintre voi vor vedea in noul B3 o alternativa la un M3 standard, care ar trebui sa ajunga la 472 de cai, asemeni versiunilor M non-Competition ale modelului SUV de care vorbeam mai devreme.

Citeste si: Suma incredibila platita pentru un BMW M3 E30 din 1988. Mai scump decat un BMW M8 din 2020!

Masina este echipata cu jante specifice Alpina de 20 de inch, asa ca noul sedan B3 acelereaza fara efort pana la 100 de km/h in 3,8 secunde si are nevoie de 13,4 secunde pentru a atinge 200 de km/h. In plus, viteza maxima a modelului este una respectabila, de 303 km/h, devenind astfel unul dintre cele mai rapide versiuni sedan din lume.

Sa nu uitam ca, in acest moment, tot Alpina detine titlul la acest capitol, cu ajutorul modelului B7 al marcii, care ajunge la 330 de km/h.

Echipamente mai performante, dotari de top

Printre imbunatatirile mecanice ale masinii am remarcat amortizoarele adaptive, arcurile Eibach sau barele de stabilizare ceva mai mari, in timp ce diferentialul de cursa limitata controlat electronic de pe axul spate ofera noului sedan o si mai buna manevrabilitate.

Nu lipseste un sistem de franare imbunatatit pe ambele axe, care ofera o franare mai eficienta, necesara performatelor superioare ale masinii. In plus, inginerii de la Alpina au lucrat si la transmisia automata in opt trepte ZF, astfel ca acesta va face schimbarile mai rapid, iar sistemul xDrive a fost adus la timpul prezent.

Alpina va incepe sa preia comenzile pentru noul B3 in Europa la inceputul acestui an, dar nu a anuntat ca va duce acest sedan performant si in Statele Unite. Cel putin, deocamdata...

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter