Noul Peugeot 508 va prelua elemente de design de la conceptul Instinct

Noul Peugeot 508 va prelua elemente de design de la conceptul Instinct

Francezii de la Peugeot vin cu noi detalii in legatura cu noul 508, model care ne este pregatit cu cateva surprize care se anunta a fi mai mult decat interesante. Chiar daca nu stim prea multe detalii pana in acest moment, se pare ca noul Peugeot 508 va beneficia de un aspect exterior mult mai agresiv. Mai mult decat atat, noul design se pare ca va avea o serie de elemente imprumutate de la conceptul Instinct, concept primit extrem de bine de fanii costructorului si nu numai. 

Instinct Concept ne-a fost prezentat in urma cu nici o luna, cu cateva zile inainte de debutul editiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva. Conceptul celor de la Peugeot a impresionat fara dar si poate prin infatisarea sa extrem de futurista si prin aerodinamica de care beneficia. Peugeot Instinct ne-a fost infatisat drept un concept autonom, dar care poate oferi soferului si posibilitatea de a conduce, in cazul in care acesta isi doreste acest lucru. 

Chiar daca Peugeot Instinct Concept s-a bucurat de un intreg val de reactii pozitive din partea atat a pasionatilor auto, cat si din partea specialistilor din domeniu, reprezentantii producatorului francez au explicat faptul ca acesta nu anunta lansarea unui model de serie. Insa nu trebuie sa fim dezamagiti, cei de la Peugeot venind si cu vesti bune. Se pare ca noua generatie Peugeot 508 va imprumuta o serie de elemente de design de la conceptul Instinct. 

Gilles Vidal, seful echipei de creatie din cadrul Peugeot, a explicat faptul ca Peugeot Instinct se va dovedi a fi un instrument util si ca, prin intermediul acestuia, s-a dorit a fi transmis un mesaj legat de linia generala de design pe care o vor urma francezii in urmatorii ani. De asemenea, acesta a mai evidentiat faptul ca ceea ce vedem acum la partea frontala a lui Instinct va reprezenta urmatorul pas pe care producatorul il va urma. 

Conform declaratiilor facute de Laurent Blanchet, director de produs in cadrul Peugeot, noul 508 va fi realizat avand la baza platforma EMP2. Asta inseamna ca modelele noii generatii vor beneficia chiar si de un sistem de propulsie hibrida.

Asa cum ziceam, la nivel de infatisare, noile modele vor prelua unele elemente pe care le-am vazut la Instinct. Unul dintre acestea ar fi forma verticala a luminilor LED de zi. De asemenea, Blanchet a mai afirmat si ca brandul pe care il conduce se vrea a fi unul generalist foarte bun, ci nu unul premium.

VIDEOCLIPUL ZILEI