Noul Jaguar XJ va fi 100% electric si va fi produs in Marea Britanie

Noul Jaguar XJ va fi 100% electric si va fi produs in Marea Britanie

Ultima generatie Jaguar XJ a fost lansata pe piata in urma cu nu mai putin de zece ani, in 2009, drept pentru care suntem constienti cu totii ca a venit momentul pentru un upgrade radical. In tot acest timp, XJ a primit un facelift si mai multe imbunatatiri la nivelul pachetului multimedia. Lucrurile au mers destul de bine pentru XJ in toti acesti zece ani de activitate, varful de gama din gama constructorului britanic fiind vandut in peste 120.000 de unitati. Insa, mai mult ca sigur, acum este nevoie de o noua generatie pentru XJ, noua generatie care se pare ca ne va aduce surprize importante.

Informatiile cu privire la o generatie noua sunt deja oficiale, mai multi reprezentanti din conducerea producatorului britanic oferind deja cateva detalii interesante. Astfel, stim deja in acest moment ca actualul XJ nu se mai regaseste pe linia de productia in cadrul uzinei unde era construit, ultimele modele fiind produse chiar la finalul saptamanii trecute, in data de 5 iulie.

De asemenea, mai stim deja la ora actuala ca noua generatie Jaguar XJ ne va fi prezentata in cursul anului viitor. Deocamdata nu stim daca noile modele vor fi lansate in prima sau in a doua parte a anului, insa cel mai probabil vom afla si acest aspect in perioada urmatoare.

Cea mai importanta noutate cu care pare sa vina noua generatie Jaguar XJ se refera la faptul ca vom vorbi despre un XJ 100% electric. Informatiile au fost deja confirmate de reprezentantii din conducerea producatorului britanic.

Astfel, putem spune ca si cei de la Jaguar au adoptat din mers aceasta strategie de electrificare a gamei pe care o intalnim deja la marea majoritate a producatorilor importanti la nivel global. De asemenea, conducerea producatorului britanic ne-a mai informat si ca noua generatie de modele va fi construita in cadrul uzinei din Castle Bromwich, Marea Britanie.

Noua generatie XJ nu va fi singura care va fi produsa in noua uzina din Castle Bromwich, producatorul britanic anuntand in urma cu cateva zile ca este vorba de trei modele care vor intra pe linia de productie in aceasta uzina. Pe langa XJ, se pare ca mai vorbim si despre un nou SUV electric la care se gandesc britanicii. Jaguar I-Pace a fost primul SUV electric din gama producatorului britanic, acesta fiind lansat deja si in tara noastra in primavara anului trecut. I-Pace poate fi cumparat cu un pret care porneste de la aproximativ 78.000 de euro!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter