Noua uzina Volkswagen va fi construita in Turcia

Noua uzina Volkswagen va fi construita in Turcia

Grupul Volkswagen a anuntat in urma cu ceva timp ca isi doreste sa construiasca o noua uzina, estul continentului european fiind zona in care ar fi urmat sa fie localizata noul punct de lucru.

Nu a trecut mult de la acel anunt si mai multe publicatii au relatat ca Romania este una dintre posibilele variante pe care le-au luat in calcul cei de la Volkswagen. Numai ca asa cum stim cu totii, tara noastra nu are cum sa fie o destinatie prea atractiva atunci cand vine vorba despre construirea unei uzine auto. Din pacate, lipsa infrastructurii din tara noastra reprezinta o mare problema atunci cand vine vorba despre domeniul auto!

In cele din urma, dupa mai multe randuri de negocieri, cei de la Volkswagen au ramas cu doar doua variante pe masa. Prima dintre ele a fost Turcia, in timp ce varianta de rezerva era Bulgaria.

Chiar daca nu este in Uniunea Europeana, Turcia avea toate avantajele de partea sa pentru a gazdui aceasta noua uzina a Grupului Volkswagen, uzina in care vor fi produse masini Volkswagen, Skoda si SEAT. Infrastructura este la un nivel inalt in Turcia, iar costurile nu sunt atat de ridicate precum in vest, adica exact ceea ce cautau cei de la Volkswagen!

Si se pare ca in cele din urma decizia a fost luata, noua uzina urmand sa fie construita in Turcia. La luarea acestei decizii se pare ca nu au contribuit doar avantajele pe care le aveau turcii in dauna bulgarilor, ci si un factor extern. Este vorba despre statul Qatar, care detine la ora actuala nu mai putin de 17% dintre actiunile grupului. Qatar are o relatie excelenta cu Turcia pe plan geopolitic in ultima perioada, colaborand la nivel inalt pe mai multe probleme importante.

Conform zvonurilor care au aparut in ultimele zile, mai multe oficialitati de rang inalt din Qatar au facut presiuni in cadrul unei intalniri cu conducerea Volkswagen pentru ca noua uzina sa fie construita in Turcia.

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, noua uzina va produce modele atat pentru cei de la Volkswagen, cat si pentru Skoda sau SEAT. Desi planurile privind noua uzina urmeaza sa fie dezvaluite in perioada urmatoare, grupul german isi doreste ca activitatea sa inceapan in anul 2022. De asemenea, oficialii germani au mai anuntat si ca uzina va avea o capacitate anuala de 350.000 de unitati. In cadrul viitoarei uzine din Turcia vor fi construite modele precum Skoda Karoq sau SEAT Ateca.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter