Noua generatie Sandero, spionata sub camuflaj in Germania. Cand va fi lansata

Cea de-a treia generatie a lui Dacia Sandero se pregateste sa iasa in lumina reflectoarelor in acest an. Pana atunci, tehnicienii Dacia mai au cateva lucruri de pus la punct.

Lansata in 2012 si restilizata in 2016, Dacia Sandero se pregateste sa iasa acum pe piata cu o a treia generatie. Noul model de la Mioveni a fost vazut pe strazi, sub camuflaj, de mai multe ori in ultimele luni. La fel a fost cazul si acum, insa se poate observa ca de aceasta data camuflajul este mai timid si lasa ceva mai multe linii de design la vedere. Imaginile au fost surprinse in Germania, unde noul Sandero a luat primul contact cu drumurile inzapezite.

Din punct de vedere al designului exterior se poate vedea grila fata inferioara care este construita cu model de fagure de miere, precum si o grila fata superioara imprumutata de pe Duster. De asemenea, a fost preluat felul in care grila se incorporeaza in faruri, precum si forma proiectoarelor de ceata. La interior, Dacia este asteptata sa ridice nivelul, cu mai multe elemente imprumutate de pe fratele Clio, de la Renault.

Desi se stiu foarte putine despre datele tehnice ale noului Sandero, specialistii din lumea auto sustin ca el va fi construit pe platforma CMF-B a celor de la Renault, pe care mai sunt construite Renault Clio, Renault Captur sau Nissan Juke. Aceasta platforma le va permite constructorilor de la Mioveni sa foloseasca inclusiv motorul 1.6 E-tech hybrid, care a debutat recent pe noul Clio. Acesta ar face ca noul Sandero sa fie primul model hibrid din gama producatorului roman.

Alte motorizari asteptate pentru noul Sandero sunt motorul de 1.0 litri SCe aspirat natural in trei cilindri (74 CP), motorul 1.0 turbo TCe (99 CP) si motorul diesel 1.5 litri Blue dCi (84 CP).

Noul Sandero va debuta cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris, din luna octombrie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter