Asa va arata noua generatie Renault Clio RS pe care ne-ar placea sa-l conducem!...

2020 Renault Clio RS

Dupa ce am vazut, saptamana trecuta, primele imagini oficiale cu noua generatie Clio, nu cred ca va fi o surpriza ca cineva cu oarece cunostinte de Photoshop a decis sa ne ofere o imagine a urmatorului model hatchback Renault.

Desi a ajuns la cea de-a cincea generatie, acest supermini nu arata cu mult diferit fara de modelul pe care il inlocuieste, dar are ceva imbunatatiri inspirate de Megane, care ofera acestei masini din clasa subcompact o imagine ceva mai sportiva.

Renault a prezentat chiar si cateva imagini oficiale ale noii variante RS Line, masina care il va inlocui pe batranul GT Line si va fi cel mai sportiv model al marcii, binenteles in afara versiunii full RS.

Imbunatatirea unei versiuni RS Line pana un model full RS nu e deloc greu de imaginat in lumea virtuala, mai ales ca ne asteptam ca noul Clio RS sa imparta multe la capitolul stil cu fratele sau mai mare, Megane RS.

Si pentru ca am vorbit despre asta, sa nu uitam ca e posibil ca Megane RS sa imprumute propulsorul turbo pe benzina de 1,8 litri si altor modele Renault dar si lui Alpine A110.

Dupa parerea noastra, este doar un mod in care producatorul francez compenseaza pentru lipsa de pe liniile de productie a conceptului Clio RS 16, in timp ce RS 18 a ramas doar la capitolul editie speciala, cu cateva mici imbunatatiri si cu acelasi motor de 1,6 litri de pe varianta standard.

Nu mai e nevoie sa spunem ca versiunea mai mica a acestui hatchback este si mai putin potenta decat fratele mai mare, inginerii de la Renault Sport reducand puterea motorului in patru cilindri undeva pana pe la 225 de cai.

Ne putem deja imagina o versiune Clio RS Trophy cu mai multa putere, mai ales pentru ca stim ca propulsorul de 1,8 litri este capabil sa livreze ceva mai multa forta. Pe Megane RS Trophy, acesta ajunge la 296 de cai putere, dar nu credem ca variantele Clio vor ajunge la aceasta cifra.

Pana la urma, luand in considerare faptul ca modelul Clio V nu si-a facut inca debutul oficial, nu ne vom intalni prea curand cu versiunea RS. Variantele standard ale acestui supermini vor fi prezentate luna viitoare, la Geneva Motor Show, si vor fi scoase oficial la vanzare spre finalul acestui an.

Videoclipul zilei
Sursa: Kleber Silva / Behance

Newsletter

Whatsapp