Skoda anunta ca noua generatie Octavia va fi prezentata in acest an

Skoda anunta ca noua generatie Octavia va fi prezentata in acest an

Cu ocazia conferintei anuale in care isi prezinta rezultatele financiare inregistrate la finele anului trecut, conducerea Skoda a oferit si cateva detalii cu privire la planurile pe care le are pe termen scurt. Unul dintre aceste planuri se refera si la noua generatie Skoda Octavia, care este programata sa se lanseze in acest an. Cel mai probabil, modelele noii generatii vor fi expuse in aceasta toamna, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Vorbim in randurile urmatoare despre cele mai noi detalii pe care le-am aflat acum de la cei din conducerea producatorului ceh.

Bernard Maiher, CEO al producatorului est-european, a oferit si primele declaratii pe aceasta tema. In opinia acestuia, Octavia “ramane cel mai bine vandut model din gama Skoda”. Maiher ne aminteste ca “au fost vandute peste 388.000 de unitati in 2018, chiar si in conditiile in care Octavia este prezenta pe piata deja de sapte ani”. Acelasi Bernard Maiher spune cu subiect si predicat ca “mai tarziu in acest an va fi introdusa o noua generatie Octavia, la timp pentru aniversarea a nu mai putin de 60 de ani de la infiintarea producatorului”.

Asa cum stim deja, cei de la Skoda au confirmat in urma cu ceva timp ca noua Octavia va fi disponibila in continuare cu unitatea de motorizare pe benzina de 1.0 litri si 150 de cai putere pe care o stim. Aceasta confirmare a venit in contextul in care pe piata au aparut mai multe speculatii cu privire la o posibila renuntare la aceasta unitate. Tot pe acelasi subiect, trebuie sa va spunem si ca in presa internationala se vorbeste despre intoroducerea in gama a unei unitati diesel TDI cu capacitate de 1.5 litri. Nu in ultimul rand, Octavia ar putea fi disponibila incepand cu aceasta toamna si cu versiuni mild-hybrid si plug-kin hybrid.

In vara anului trecut, versiunea de teste Octavia a putut fi surprinsa in cateva imagini, care ne aratau ca noua generatie va renunta la acele blocuri optice duble cu care ne-a fost prezentat modelul facelift. In aceste conditii, se pare ca aceasta ar fi prima veste buna pe care o primesc cei care au criticat indelung acele blocuri optice! De asemenea, noile modele vor prelua mai multe elemente imprumutate de la noul model Scala care a fost prezentat in luna decembrie. Ramane de vazut ce alte surprize ne mai pregatesc cei de la Skoda cu privire la aceasta noua generatie Octavia asteptata in acest an!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter