Asa va arata noul Mercedes-Benz GLA? Avem cele mai recente imagini virtuale...

2020 Mercedes-Benz GLA

Mai mare decat s-a intamplat vreodata, gama masinilor compacte Mercedes-Benz include de acum si un sedan din Clasa A dar si un crossover in sapte locuri numit GLB. Mai mult, in China ne putem intalni si cu un sedan A-Class cu ampatament mare, care ofera mai mult spatiu pentru picioare si reprezinta o alternativa mai ieftina a lui C-Class.

Pe langa aceste nume noi, marca germana a iesit pe piata cu versiuni noi pentru aproape toate produsele sale din segmentul compact, dar mai exista un model care inca nu a facut tranzitia spre o noua generatie. E vorba despre GLA, masina spionata in teste, foarte bine camuflata, luna trecuta. Daca ne luam dupa zvonuri, Mercedes-Benz va prezenta modelul in premiera in septembrie, la Frankfurt Motor Show, unde acest crossover de mici dimensiuni ne va arata daca are sau nu legatura cu Clasa A.

Pana atunci, au mai aparut pe piata cateva imagini virtuale ale masinii, in care modelul hatchback compact pare sa aiba o tinuta de drum mai inalta si o caroserie ceva mai serioasa, pastrand insa aparenta unui crossover de mici dimensiuni. Trebuie sa recunoastem ca nu ne-au surprins aceste reprezentari digitale, ele prezentandu-se ceea ce va fi o combinatie intre un crossover si un hatchback din Clasa A.

In plus, in timp ce noul GLB a adoptat cumva imaginea oarecum patratoasa a batranului GLK, cel mai mic crossover din portofoliul Mercedes-Benz va pastra din liniile curbe ale actualului model, insa aplicate pe o caroserie mai mare, de vreme ce ne asteptam ca noua generatie sa creasca putin.

Putini dintre voi isi mai amintesc, poate, dar Mercedes-Benz a anuntat, indirect, un model "GLA Coupe" pe un plan de productie lansat in iulie 2016. Trei ani mai tarziu, masina inca nu a fost lansata, asa ca ne intrebam chiar daca mai face parte din planurile marcii. Din ce in ce mai multe modele crossover si SUV pe piata care beneficiaza de un tratament "coupe", iar asta inseamna ca e foarte posibil ca marca germana sa pregateasca un model care sa intre in competitie directa cu masini ca BMW X2, noul Range Rover Evoque si viitorul Audi Q4.

Pana atunci, modelul standard GLA va imprumuta multe componente si tehnologii de la alte modele compacte noi Mercedes-Benz. Nu mai e nevoie sa o spunem, dar bordul de pe minivanul B-Class sau de pe versiune break CLA va avea un fel de corespondent pe acest crossover de mici dimensiuni, iar acesta va fi completat de o pereche de monitoare de 10,25 inch pe variantele mai scumpe.

Sa nu uitam, de asemenea, ca daca masina creste putin in gabarit, asta nu inseamna ca va beneficia si de al treilea rand de scaune, pentru asta existand noul GLB, care vine echipat standard cu sapte locuri. In cazul in care nu ne vom intalni cu noul GLA la Frankfurt, suntem mai mult decat siguri ca premiera oficiala va avea loc, in a doua jumatate a lunii noiembrie, la Los Angeles Auto Show, de vreme ce piata nord-americana este extrem de importanta pentru acest crossover Mercedes-Benz.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DEFECTIUNI ASCUNSE ALE UNEI MASINI SECOND HAND
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: kolesa.ru

Newsletter