Noua-generatie Mercedes-Benz C-Class va speria competitia in 2014

Dupa cateva fotografii spion si speculatii aparute de-a lungul si de-a latul internetului, noul 2014 Mercedes-Benz C-Class si-a facut debutul. Cu un design inteligent modelul cantareste cu pana la 100 kilograme mai putin fata de generatia anterioara.

Pretul de lansare pentru noul model C-Class, in Germania, este de 38.675 euro pentru C220 BlueTEC, in timp ce modelul C180 porneste de la 33.558 euro, iar C200, de la 36.414 euro. Toate preturile includ 19% TVA.

Inca de la primul impact vizual cu noua generatie, remarcam un progres din punct de vedere al designului fata de predecesorul sau. 

Producatorul auto german mai afirma ca versiunea C 220 BlueTEC Eco are un coeficient aerodinamic de 0.24, unul dintre cele mai reduse coeficiente de rezistenta din segment.

Existenta in dotarile optionale este si suspensia pneumatica – AIRMATIC pentru toate rotile. Noul C-Class devine acum si singurul autovehicul din segmentul sau care detecteaza un tunel prin intermediul navigatiei prin satelit, iar sistemul de climatizare va trece automat pe sistemul de recilculare pentru ca apoi, la iesirea din tunel, sa treaca din nou pe flux de aer.

Design Exterior

Noul C-Class arata de fapt ca un S-Class mai mic. Mai mult, modelul vine echipat cu faruri cu lampi halogen H7 in dotarile standard.

De asemenea, sunt disponibile pe lista optionalelor, doua sisteme economice de iluminare ce folosesc tehnologia LED: un sistem static si o versiune dinamica denumita “LED Intelligent Light System”. Stopurile folosesc tehnologie LED indiferent de configuratia aleasa pentu faruri.

Pentru exteriorul si interiorul masinii sunt disponibile trei linii de design si echipari care sporesc gradul de personalizare al masinii fata de dotarile standard sau cele optionale.

Linia de echipare AVANTGARDE transforma C Class intr-o limuzina sportiva, echiparea EXCLUSIVE pune accentul pe aparitie sofisticata, caracterizata de lux modern, iar echiparea AMG subliniaza si pune in evidenta caracterul sportiv al masinii.

Design Interior

Interiorul, de inalta clasa, este impresionant. Soferul si pasagerul din dreapta se bucura de interiorul spatios, iar una dintre atractiile principale o reprezinta display-ul central care atrage atentia imediat asupra luxului din jur. El are o diagonala de 7 inch sau 8.4 inch daca masina este echipata cu sistemul optional COMAND Online.

Cinci guri rotunde de ventilatie reprezinta elementele de design care confera plansei de bord un aspect sportiv. Datorita finisarii metalice, aceste elemente creeaza un contrast fascinant cu aspectul si “caldura” celorlalte materiale din interior – lemnul de pe consola centrala sau pielea de pe bord.

Un element inovator este touchpad-ul, care permite asemenea unui smartphone comenzi tacticle, dar si sistemul head-up display, ce afiseaza informatii utile pentru sofer chiar in fata campului sau vizual, pe parbriz.

Astfel, soferul are acces la informatii precum viteza de deplasare, limitarile de viteza, instructiunile sistemului de navigatie sau informatii de la sistemul DISTRONIC PLUS fara sa-si abata privirea de la drum.

Competition
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter