2020-01-27 Noua generatie Ford Fiesta este din ce in ce mai aproape de noi

Noua generatie Ford Fiesta este din ce in ce mai aproape de noi

2016 Ford Fiesta ST200

Americanii de la Ford au dezvaluit astazi ca vor lansa noua generatie Ford Fiesta luna aceasta, iar acest anunt ne bucura pe toti, dar mai ales pe fanii brandului. Vice-presedintele executiv Ford Europa, Jim Farley, va targe cortina de pe modelul nou-nout intr-un eveniment special care va avea loc in data de 29 noiembrie, la Koln.

Acum insa, el a precizat ca „noul Fiesta va reprezenta expresia Ford, masina va fi distractiva, sportiva la condus si cu o personalitate de neegalat, fidela spiritului emblematic al micutei masini care a incantat clienti in ultimii 40 de ani”.

Desi pana in momentul acesta, oficialii companiei nu au dat prea multe detalii despre noul model, masina a fost spionata, iar imaginile au aparut deja in presa de specialitate din strainatate. Evident ca noul model a fost cat mai bine captusit astfel incat sa nu vedem prea multe, dar ne putem da seama de cateva dintre caracteristicile pe care viitoare masina cu cinci usi le detine.

Urmatoarea generatie Ford Fiesta va avea un design complet diferit de cel al modelului care se afla acum pe piata. Modelul curent are o lungime de 3969 mm si o latime de 1709 mm, iar masina zarita in imaginile spion se pare ca este mai mare un pic. Vom vedea in curand!

Ford va prelua, cel mai probabil, cateva elemente de stil de la modelul Focus care a primit recent un facelift. Urmatoarea generatie Ford Fiesta va avea un bot mai ascutit si faruri mai inguste. In partea din spate, sistemul de iluminat vertical al masinii actuale a fost schimbat, specialistii optand pentru niste stopuri orizontale.

Nici specificatiile tehnice nu au fost date publicitatii, dar se pare ca o serie de motorizari mici, turbo cu trei si patru cilindri vor putea fi achizitionate de viitorii clienti. Varianta de top Fiesta ST isi va pastra, probabil, motorul de 1,6 litri. Acesta isi va spori in mod sigur puterea, si suntem convinsi ca si celelalte motoare vor avea parte de cresteri de putere si implicit si de performante.

In plus, viitoarea generatie Ford Fiesta va avea si emisii de CO2 mai scazute. Noul Ford Fiesta va trebui sa tina pasul cu rivali importanti din industrie, cum ar fi Volkswagen Polo sau noul Opel Corsa. Ba mai mult, constructorul trebuie sa isi pastreze pozitia din anumite piete, cum ar fi cea din Marea Britanie, unde Fiesta detine titlul de cea mai bine vanduta masina.

Prezent la Salonul Auto de la Detroit, care a avut loc la inceputul anului, Maganerul de Vanzari Ford, Stephen Odell, a spus in legatura cu acest aspect, ca este in interesul lor sa mentina proaspata o masina care a fost primita asa de bine in anumite piete. Toate acestea suna foarte bine, iar noi asteptam cu interes noi detalii despre urmatoarea generatie Fiesta!

Videoclipul zilei
CONDUS PE TIMP DE CEATA: 5 SFATURI UTILE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter