Noua generatie BMW Seria 1 a intrat in linia de productie

Noua generatie BMW Seria 1 a intrat in linia de productie

BMW publica in urma cu mai putin de doua luni primele imagini si informatii in legatura cu noul Seria 1, modelul de clasa compacta al constructorului german primind acum o platforma cu roti motrice fata. De asemenea, noile modele vin acum cu un design destul de schimbat daca vrem sa il comparam cu cel pe care il stiam de la ultima generatie.

Nu in cele din urma, noile modele sunt echipate cu o serie destul de cuprinzatoare de tehnologii moderne, care in mod sigur vor face din Seria 1 un model mult mai actual si mai atractic printre clienti.

Conducerea producatorului bavarez a anuntat acum ca noul Seria 1 a intrat pe linia de productie a uzinei din Leipzig. Avem informatii si despre primul model produs in cadrul acestei uzine, model care a fost echipat cu o unitate de motorizare cu capacitate de 1.5 litri, capabila sa dezvolte 140 de cai putere.

De asemenea, se pare ca cel caruia i-a fost destinat acest model l-a dorit echipat cu pachetul exterior Sport. Din informatiile pe care ni le-au furnizat cei de la BMW, acest prim exemplar va ajunge in cele din urma in Italia!

Deocamdata nu stim prea multe despre planul de productie al celor de la BMW, insa se pare ca uzina din Leipzig va avea sarcina sa ajunga in urmatoarele luni la o productie zilnica de aproximativ 600 de unitati.

Uzina din Leipzig este una extrem de importanta pentru cei de la BMW, tot aici fiind produse si alte modele din gama sa. Spre exemplu, va putem spune ca la Leipzig se mai regasesc pe linia de asamblare si modelele Seria 2 (Coupe si Cabrio), M2 Competition, Seria 2 Active Tourer, i3, respectiv i8.

Astfel, noile modele Seria 1 nu vor fi produse numai in cadrul acestei uzine, de productia acestuia devenind responsabili incepand din toamna si cei din cadrul uzinei de la Regensburg.

Asa cum probabil ca stiti deja, noile modele BMW Seria 1 pot fi echipate cu cinci motorizari, in functie de preferintele fiecarui client. Cei care isi doresc o motorizare diesel, pot opta pentru un motor de 1.5 litri cu 116 cai putere sau pentru un propulsor de 2.0 litri, oferit in versiuni de 159 si 190 de cai.

De asemenea, cei care prefera o unitate pe benzina, pot alege intre versiunea 118i de 1.5 litri si 140 de cai si intre varful de gama M135i, care presupune un motor de 2.0 litri, capabil sa dezvolte 306 cai putere.

Sursa: BMW

Newsletter

Whatsapp