Noua generatie Audi A8 va fi prezentata in vara, la Barcelona!

Noua generatie Audi A8 va fi prezentata in vara, la Barcelona!

Reprezentantii Audi ne iau prin surprindere si ne ofera un motiv in plus pentru a astepta vara cu si mai multa nerabdare. Modelele celei de-a patra generatii Audi A8 (D5) vor fi prezentate la mijlocul acestei veri, in data de 11 iulie, intr-un eveniment organizat la Barcelona. Va fi un eveniment special organizat pentru ca noul model sa poata fi vazut in premiera de reprezentantii mass-media. Noi, ceilalti, vom putea admira pe viu noile modele pentru prima data in toamna, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Din pacate, pana in acest moment, reprezentantii producatorului german nu ne-au dat prea multe informatii legate de surprizele pe care ni le-au pregatit pentru aceasta noua generatie A8. Din putinele detalii pe care le avem, va putem spune pentru moment ca noile modele vor fi construite avand la baza platforma MLB Evo, urmand a fi ceva mai mari in dimensiuni fata de modelele facelift-ului disponibil acum pe piata.

In ceea ce priveste motorizarile cu care vor veni noile modele Audi A8, mai multe publicatii de specialitate din presa internationala dau ca sigure doua variante de motorizare pe benzina, respectiv alte trei diesel. Cei care isi doresc un propulsor pe benzina, vor putea opta intre o unitate V8 de 4.0 litri si capabila sa dezvolte 460 de cai putere, respectiv una W12 de 6.3 litri, capabila sa livreze nu mai putin de 565 de cai putere.

In cazul in care preferati o motorizare de tip diesel, veti putea alege intre trei variante: o unitate V6 cu o capacitate de 3.0 litri si capabila sa dezvolte 272 de cai putere, o unitate V8 cu o capacitate de 4.0 litri si capabila sa dezvolte o putere de 408 de cai, respectiv un agregat V10 cu capacitate de 5.0 litri si capabil sa livreze 500 de cai putere.

O alta informatie interesanta despre noua generatie Audi A8 este aceea care spune ca reprezentantii producatorului german ar pregati in acest moment si o varianta plug-in hibrid. Aceasta varianta va aparea, cel mai probabil, abia dupa lansarea oficiala din vara.

Noile modele Audi A8 vor fi echipate si cu Virtual Dashboard, o versiune ceva mai evoluata a actualului Virtual Cockpit. Noua versiune presupune existenta a trei ecrane multimedia cu functii touch, care vor inlocui in felul acesta cu totul controalele traditionale. De asemenea, noile modele vor beneficia si de aportul a mai multe sisteme autonome, printre care si versiunea actualizata a Traffic Jam Assist.

VIDEOCLIPUL ZILEI