Masinile electrice au ajuns la o cota de piata de 44% in Norvegia

Masinile electrice se bucura deja de o popularitate din ce in ce mai mare in multe colturi ale lumii la aceasta ora, piata nordica inregistrand deja niste cifre excelente pe acest segment al pietei auto.

Masinile electrice au ajuns la o cota de piata de 44% in Norvegia

Masinile electrice au aparut cu adevarat in peisajul lumii auto cu doar cativa ani in urma, multi dintre specialistii de pe piata auto anuntand inca de la inceput ca nu cred in ele si ca nu isi pun sperantele in ideea ca o astfel de solutie alternativa de propulsie ar putea avea succes.

Bineinteles, acum stim deja ca masinile electrice au devenit extrem de populare in unele parti ale lumii, tot mai multi soferi fiind interesati sa conduca o astfel de masina. In plus, si producatorii auto au inteles acest lucru, drept pentru care acum avem o varietate mult mai mare de masini electrice dintre care putem alege ceea ce ne place cel mai mult.

Asa cum stim deja, tarile nordice sunt la aceasta ora principala piata de desfacere pentru producatorii de masini electrice. Mediul inconjurator reprezinta un concept extrem de important in tarile europene nordice, drept pentru care ideea masinilor cu emisii zero a prins extrem de repede in aceasta zona a lumii.

Iar asta se poate observa extrem de usor daca ne uitam la cifrele de vanzari inregistrate acolo. Spre exemplu, in luna ianuarie a acestui an, masinile electrice au atins o cota de piata de nu mai putin de 44% in Norvegia, o cifra la care nimeni nici nu ar fi indraznit sa se gandeasca serios in urma cu cativa ani.

Norvegia este la aceasta ora cea mai importanta piata pentru segmentul masinilor electrice, popularitatea acestora in randul soferilor norvegieni depasind deja orice limite.

Cifrele inregistrate in luna ianuarie a acestui an stau drept dovada in acest sens, popularitatea acestor masini crescand puternic chiar si in raport cu aceeasi luna a anului precedent, atunci cand masinile electrice se bucurau de o cota de piata de “doar” 37%. In plus, norvegienii sunt foarte optimisti cand vorbesc despre viitorul acestor masini electrice, estimand ca acest segment de piata va asigura intre 50% si 60% din vanzarile totale de masini din acest an.

Audi e-tron a fost cel mai cautat model electric de pe piata norvegiana in luna ianuarie a acestui an, acesta vanzandu-se in 902 unitati. Apoi, pe locul secund in acest top se regaseste Renault Zoe, model care a ajuns la un numar de 533 de clienti. In cele din urma, si Volkswagen e-Golf a depasit pragul celor 500 de unitati vandute intr-o luna, ajungand la 511 oameni!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter