120 de ani de la aparitia Nokian Tyres! Prima anvelopa de iarna, din lume, a fost conceputa de ei!

Articol scris de C. Zanfir , in data de 13 Martie 2018

Nokian Tyres sarbatoreste 120 de ani de la aparitia in industria auto. Nokian este un brand nordic de anvelope auto care a reusit sa-si construiasca o imagine puternica de-a lungul a 120 de ani, mizand pe niste aspecte pe care ei le-au considerat foarte importante pentru compania lor: produse inovatoare, brand de incredere si angajamentul privind satisfacerea clientilor.

Nokian Tyres si-a extins activitatea la nivel global in cei 120 de ani, s-a transformat intr-o companie cu viziune pentru viitor, si-a construit o identitate noua, bazata pe reusitele sale, fiind pregatita sa valorifice oportunitatile generate de procesul continuu de schimbare a lumii in care traim.

Nokian Tyres a luat nastere in anul 1898, timp in care purta denumirea de Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö. Compania, pe atunci, se ocupa de productia galosilor, a sigiliilor de cauciuc, a bastoanelor sau a diferitelor tipuri de furtunuri. Apoi au inceput sa fabrice bastoanele pentru politie, ca mai apoi sa treaca la pneurile pentru biciclete.

Productia anvelopelor auto incepe abia in anul 1900, marcandu-se astfel si cresterea numarului de autoturisme. Insa primul lor succes notabil s-a intamplat in anul 1934 cand firma producatoare de anvelope auto construieste primul pneu de iarna. Prima anvelopa de iarna dezvoltata de Nokian Tyres purta numele de Kelirengas. Kelirengas era prima anvelopa speciala pentru iarna… in toata lumea. Nimeni nu reusise sa faca asa ceva vreodata.

Trec doi ani si Nokian Tyres dau nastere primei anvelope de iarna denumita Hakkapeliitta. Hakkapeliitta este cea care face ca Nokian Tyres sa creasca, sa se dezvolta, sa devina mai cunoscuta decat era. Nokian Hakkapeliitta a reusit ca in mai bine de 80 de ani sa fie brandul lider pe piata anvelopelor de iarna.

Hille Korhonen - presedinte si CEO Nokian Tyres - declara ca sunt mandri de originile lor si, mai ales, sunt mandri ca se pot lauda cu o asemenea mostenire: pionieratul tehnologic si inalta calitate a produselor folosite pentru anvelopa Hakkapeliitta, dar si pentru spiritul acestei anvelope.

Hille Korhonen mai spune ca sunt buni cunoscatori ai conditiilor meteo dificile, tocmai de aceea au ales sa promoveze si sa faciliteze transportul in siguranta totala.

Nokian Tyres este, in prezent, o companie profitabila cu o activitate pe masura. 4600 de specialisti din intreaga lume lucreaza aici, iar cifra neta de vanzari este de 1.6 miliarde de euro. Produsele companiei Nokian Tyres ajung in aproximativ 60 de tari.

Presedintele si CEO-ul Nokian Tyres afirma ca singura modalitate prin care compania isi poate pastra pozitia de lider este inovatia continua, dezvoltarea constanta, dar si adaptarea rapida si flexibila la schimbarile din jur.

Sursa: Nokian

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: nokian, anvelope, iarna
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Compania germana de componente Bosch este gata revolutioneze mijloacele de transport in comun. A dezvoltat conceptul unui shuttle electric si autonom ca solutie pentru transportul urban pe distante scurte. Incalzirea...
de - 14 Decembrie 2018
Reducerea costurilor este un obiectiv important pentru fiecare producator auto in parte, cu totii incercand sa isi maximizeze profitul. Ultimii care au anuntat un asemenea obiectiv sunt chiar cei de...
de - 14 Decembrie 2018
Schimbari ale Codului Rutier! Ce risca soferii care se urca bauti la volan. Romanii care se urca bauti la volan ar putea ramane fara permis cel putin un an. aceasta...
de - 14 Decembrie 2018
Autoritatile au emis un mesaj de avertizare pentru conducatorii auto. La ce trebuie sa se astepte in perioada urmatoare? Centrul Infotrafic a oferit toate informatiile. Infotrafic avertizeaza ca din...
de - 14 Decembrie 2018

Cele mai noi anunturi

22500.00 EUR - 14 Decembrie 2018
14999.00 EUR - 13 Decembrie 2018
4350.00 EUR - 13 Decembrie 2018
4300.00 EUR - 13 Decembrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare