120 de ani de la aparitia Nokian Tyres! Prima anvelopa de iarna, din lume, a fost conceputa de ei!

Articol scris de C. Zanfir , in data de 13 Martie 2018

Nokian Tyres sarbatoreste 120 de ani de la aparitia in industria auto. Nokian este un brand nordic de anvelope auto care a reusit sa-si construiasca o imagine puternica de-a lungul a 120 de ani, mizand pe niste aspecte pe care ei le-au considerat foarte importante pentru compania lor: produse inovatoare, brand de incredere si angajamentul privind satisfacerea clientilor.

Nokian Tyres si-a extins activitatea la nivel global in cei 120 de ani, s-a transformat intr-o companie cu viziune pentru viitor, si-a construit o identitate noua, bazata pe reusitele sale, fiind pregatita sa valorifice oportunitatile generate de procesul continuu de schimbare a lumii in care traim.

Nokian Tyres a luat nastere in anul 1898, timp in care purta denumirea de Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö. Compania, pe atunci, se ocupa de productia galosilor, a sigiliilor de cauciuc, a bastoanelor sau a diferitelor tipuri de furtunuri. Apoi au inceput sa fabrice bastoanele pentru politie, ca mai apoi sa treaca la pneurile pentru biciclete.

Productia anvelopelor auto incepe abia in anul 1900, marcandu-se astfel si cresterea numarului de autoturisme. Insa primul lor succes notabil s-a intamplat in anul 1934 cand firma producatoare de anvelope auto construieste primul pneu de iarna. Prima anvelopa de iarna dezvoltata de Nokian Tyres purta numele de Kelirengas. Kelirengas era prima anvelopa speciala pentru iarna… in toata lumea. Nimeni nu reusise sa faca asa ceva vreodata.

Trec doi ani si Nokian Tyres dau nastere primei anvelope de iarna denumita Hakkapeliitta. Hakkapeliitta este cea care face ca Nokian Tyres sa creasca, sa se dezvolta, sa devina mai cunoscuta decat era. Nokian Hakkapeliitta a reusit ca in mai bine de 80 de ani sa fie brandul lider pe piata anvelopelor de iarna.

Hille Korhonen - presedinte si CEO Nokian Tyres - declara ca sunt mandri de originile lor si, mai ales, sunt mandri ca se pot lauda cu o asemenea mostenire: pionieratul tehnologic si inalta calitate a produselor folosite pentru anvelopa Hakkapeliitta, dar si pentru spiritul acestei anvelope.

Hille Korhonen mai spune ca sunt buni cunoscatori ai conditiilor meteo dificile, tocmai de aceea au ales sa promoveze si sa faciliteze transportul in siguranta totala.

Nokian Tyres este, in prezent, o companie profitabila cu o activitate pe masura. 4600 de specialisti din intreaga lume lucreaza aici, iar cifra neta de vanzari este de 1.6 miliarde de euro. Produsele companiei Nokian Tyres ajung in aproximativ 60 de tari.

Presedintele si CEO-ul Nokian Tyres afirma ca singura modalitate prin care compania isi poate pastra pozitia de lider este inovatia continua, dezvoltarea constanta, dar si adaptarea rapida si flexibila la schimbarile din jur.

Sursa: Nokian

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: nokian, anvelope, iarna
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Dupa o campanie destul de lunga de pregatire a pietei, a venit momentul sa ne bucuram de a doua generatie, una cu adevarat "fierbinte", a modelului Audi A1 Sportback. Si,...
de - 18 Iunie 2018
Siguranta rutiera reprezinta unul dintre subiectele importante de discutie din tara noastra. Din pacate, statisticile realizate in ultimii ani in legatura cu accidentele auto nu plaseaza Romania pe o pozitie...
de - 18 Iunie 2018
Dupa ce si i-au adus in curtea proprie pe cei de la Opel, Grupul PSA Peugeot-Citroen a anuntat ca uzina de la Russelsheim va fi transformata intr-un centru de inginerie....
de - 18 Iunie 2018
Germanii de la Opel ne pregatesc niste surprize interesante pentu anii care urmeaza. Dupa ce francezii de la Grupul PSA Peugeot-Citroen i-a preluat pe cei de la Opel de la...
de - 18 Iunie 2018

Cele mai noi anunturi

1300.00 RON - 19 Iunie 2018
17900.00 EUR - 18 Iunie 2018
5300.00 EUR - 18 Iunie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare