Nissan prezinta SUV-ul electric Ariya, autonomia este impresionanta

DUpa ce ne-a prezentat conceptul cu acelasi nume, noul Nissan Ariya si-a facut debutul oficial. Pe langa designul impresionant, Ariya vine si cu o autonomie impresionanta.

Nissan prezinta SUV-ul electric Ariya, autonomia este impresionanta

Sfarsitul anului trecut ne aducea in prim plan conceptul Ariya al celor de la Nissan, un prototip electric care avea sa ne indice o noua directie de design a producatorului nipon. Ei bine, acum facem cunostinta cu noul SUV electric Nissan Ariya.

Nissan a demarat o campanie de promovare a noului model Ariya in urma cu cateva saptamani, timp in care am putut vedea mai multe imagini si clipuri teaser cu SUV-ul in cauza. Bolidul celor de la Nissan ne promite inca de la bun inceput niste performante tehnice extrem de bune, dar si un pachet de sisteme de siguranta foarte bine pus la punct. In plus, vorbim despre o filozofie moderna de design pe care ne-o prezinta cu aceasta ocazie cei de la Nissan!

Din punct de vedere al dimensiunilor, noul Nissan Ariya ne este prezentat cu o lungime de 4.595 de mm, cu o latime de 1.850 de mm si cu o inaltime de 1.660 de mm. In acelasi timp, ampatamentul ajunge la o valoare de 2.775 de mm, iar portbagajul are un volum care variaza de la 415 la 468 litri. Noul SUV a fost dezvoltat avand la baza o platforma noua, gandita special pentru modelele electrice.

Nissan Ariya introduce o noua filosifie de design

Mergand mai departe catre noua filosofie de design pe care ne-o propun cei de la Nissan, putem remarca ca vorbim despre niste linii generale fluide si elegante, noul Ariya aratand foarte bine la prima vedere. In partea din fata observam o grila frontala de dimensiuni mari si niste faruri duble care integreaza lumini dinamice de semnalizare. Ariya imprumuta liniile de design de la versiunea concept, iar asemanarile sunt destul de mari.

Citeste si: BMW iX3 este primul SUV electric al producatorului german

Remarcam in centrul grilei si o versiune noua a logo-ului marcii, aceasta fiind disponibila chiar si intr-o varianta iluminata. Bolidul va fi echipat cu niste jante cu design special, cu dimensiuni de 19 sau 20 inci. In partea din spate remarcam o aripa agresiva, stopuri unite de o banda LED si un difuzor special.

Vorbim acum despre habitaclu si trebuie sa spunem ca Ariya ne propune un spatiu extrem de generos la interior. Plansa de bord a fost desenata intr-un stil minimalist, putand remarca ca nu exista nici macar un buton fizic. Interiorul noului SUV se aseamana cu un lounge, pasagerii urmand a se bucura de un drum extrem de confortabil.

Instrumentarul de bord este complet digital si ne propune un ecran de 12.3 inci. De asemenea, sistemul de infotainment beneficiaza tot de un display tactil cu diagonala de 12.3 inci. Nissan Ariya este echipat si cu un Head Up Display color, dar si cu un asistent virtual.

Autonomie de pana la 500 de kilometri

Versiunea de baza Ariya 63 kWh va fi echipata cu un motor electric capabil sa dezvolte 217 cai putere si un cuplu maxim de 300 Nm. Vorbim in acest caz despre o viteza maxima de 160 km/h si despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in 7.5 secunde. Autonomia pentru aceasta versiune este de pana la 360 de kilometri.

Versiunea Ariya 87 kWh va fi echipata cu un motor electric capabil sa dezvolte 242 cai putere si un cuplu maxim de 300 Nm. Vorbim in acest caz despre o viteza maxima tot de 160 km/h si despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in 7.6 secunde. Autonomia pentru aceasta versiune este de pana la 500 de kilometri si putem spune ca Ariya devine un rival de luat inseamna pentru modelele Tesla.

Mergem mai departe catre versiunea Ariya e-4ORCE 63 kWh, care este echipata cu doua motoare electrice care ofera o putere de 279 de cai si un cuplu de 560 Nm. In acest caz vorbim despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in 5.9 secunde. Autonomia pentru aceasta versiune este de pana la 340 de kilometri. Versiunea Ariya e-4ORCE 87 kWh beneficiaza de 306 cai putere si 600 Nm, putand sprinta pana la 100 km/h in 5.7 secunde. Autonomia acestei versiuni ajunge la 460 de kilometri.

In cele din urma, versiunea de top Ariya e-4ORCE 87 kWh Performance va beneficia de o putere totala de 394 de cai si de un cuplu maxim de 600 Nm. In aceste conditii, sprintul pana la 100 km/h poate fi realizat in 5.1 secunde. Toate versiunile echipate cu doua motoare electrice vor avea o viteza maxima de 200 km/h.

Noul Nissan Ariya va ajunge pe piata auto europeana spre finalul anului viitor, in timp ce in Japonia va fi disponibil din vara lui 2021.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter