Cea mai noua tehnologie Nissan redefineste viitorul condusului! Iata cum se prezinta!

Nissan Brain To Vehicle

Masinile care se conduc fara sofer reprezinta viitorul industriei auto, asta este o certitudine pe care o avem deja de ceva timp. Cu toate astea, constructorii auto se pare ca nu renunta asa usor la soferi. De curand, cei de la Nissan au dezvaluit ca si-au concentrat atentia pe dezvoltarea unei tehnologii menita sa ii aduca ceva nou pentru toti soferii.

In esenta, condusul va fi mai distractiv, spun ei. Ce inseamna asta mai exact? Este foarte simplu, spun reprezentantii Nissan, tehnologia foloseste un sistem care are posibilitatea de a “decoda creierul soferului”. Asta inseamna ca masina va putea anticipa actiunile soferilor si ca autovehiculul va putea sa actioneze inainte acestora.

Tehnologia poarta un nume sugestiv Brain To Vehicle - sau B2V. In esenta, soferii vor trebui sa poarte pe cap un dispozitiv, un fel de casca. Acesta va monitoriza, asa cum am mai spus, activitatea cerebrala a conducatorului. Toate informatiile preluate de acest dispozitiv vor fi analizate de sisteme autonome care vor fi capabile sa ia decizii in functie de gandurile transmise de sofer.

Citeste si: Nissan lanseaza noul CUV Kicks

Asadar, nu va fi nevoie decat sa ne gandim ca vrem sa facem stanga, si masina ne va asculta si va vira la stanga. Daca soferul va dori sa opreasca, masina va cunoaste acest lucru inainte si va actiona in consecinta. In legatura cu noua tehnologie, care va fi prezentata in premiera la Consumer Electronics Show, la Las Vegas, Daniele Schillaci, Vice-Presedinte Executiv Nissan, a declarat, intr-un comunicat de presa ca oamenii cand aud de condusul autonom, au o viziune foarte impersonala asupra viitorului si se gandesc ca nu vor mai avea control asupra masinii, dar tehnologia B2V este exact opusul.

Atunci cand masina se afla in modul self-driving, acest sistem poate monitoriza soferul pentru anumite semne de disconfort si va intreprinde actiuni corective. Spre exemplu, daca soferului ii este cald, sistemul ar putea sa porneasca aerul conditionat, sau poate chiar sa modifice pozitia gurilor de ventilatie, in cazul in care pe sofer il deranjeaza ca aerul bate direct in el.

Toate cele de mai sus par ireale, si suna bine, spun cei mai multi soferi. Totusi, exista anumiti experti care au anumite dubii, in principal in legatura cu casca pe care soferii vor trebui sa o poarte. Dr. Jim Sayer, Directorul Institutului de Cercetare al Universitatii de Transport din Michigan, a declarat pentru o importanta publicatie americana ca “aceasta casca va fi cam nepotrivita” si ca ramane sa vedem cu totii daca sistemul va fi sau nu unul practic.

In plus, exista experti care sustin ca sistemul nu va face diferenta intre actiunile necorespunzatoare pe care un sofer le poate face si va actiona chiar si atunci cand conducatorul auto va alege sa faca ceva nesigur.

Cei de la Nissan nu au mai facut alte precizari despre revolutionarul sistem, dar vom vedea daca tehnologia va functiona asa cum este descrisa. Compania Nissan a anuntat ca la Consumer Electronics va aduce in fata publicului un simulator pentru a demonstra cum functioneaza B2V. Asteptam cu interes!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter