Nissan a inceput livrarile pentru versiunea speciala Leaf e+

Nissan Leaf e+

Nissan a anuntat la inceputul acestui an dezvoltarea unei versiuni speciale pentru modelul electric Leaf, versiune care sa beneficieze de autonomie extinsa. Asa s-a nascut in cele din urma Leaf e+, versiune echipata cu un acumulator de 62 kWh, capabil sa ofere o autonomie de pana la 385 de kilometri, masurata conform standardului WLTP.

Versiunea standard a lui Leaf ofera o autonomie de pana la 270 de kilometri numai, asadar vorbim despre o diferenta considerabila din acest punct de vedere in favoarea versiunii speciale. Si, asa cum stim cu totii, autonomia este extrem de importanta pentru clienti la ora actuala!

Tocmai din acest motiv, nu este de mirare ca cei de la Nissan au primit un val urias de comenzi pentru noua versiune Leaf e+. Numarul mare de comenzi i-a luat prin surprindere si pe cei de la Nissan, care initial vorbeau despre o productie limitata de doar 5.000 de exemplare pentru e+.

In cele din urma, se pare ca cei din conducerea producatorului nipon au renuntat la acea idee, urmand ca e+ sa se produca intr-un numar mai mare de unitati. Deocamdata nu se stie exact daca va mai fi un numar limitat de exemplare care vor iesi pe portile uzinei celor de la Nissan!

La finalul lunii februarie, cei de la Nissan primisera nu mai putin de 3.000 de comenzi pentru versiunea speciala Leaf e+. La ora actuala, numarul comenzilor a depasit pragul de 8.000, ceea ce i-a facut pe cei de la Nissan sa nu mai aduca in discutie caracterul special si limitat al acestei editii. Cel mai probabil, productia acestei versiuni va fi adaptata in functie de cererea de pe piata.

Este important de mentionat ca pretul lui e+ este de 45.000 de euro, adica cu aproape 10.000 de euro mai mare fata de versiunea standard. Asadar, nu vorbim despre o diferenta nesemnficativa din punct de vedere financiar intre cele doua versiuni!

Lasand la o parte acumulatorul care ofera o autonomie mai mare cu mai bine de 100 de kilometri, versiunea Leaf e+ este echipata si cu un motor electric mai puternic, de 160 kW, adica echivalentul a nu mai putin de 217 cai putere. Versiunea standard Nissan Leaf este echipata cu o unitate electrica de 110 kW, adica echivalentul a numai 150 de cai putere. In aceste conditii, putem spune ca diferenta de aproape 10.000 de euro intre cele doua versiuni are justificare!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter