Nissan Leaf, cea mai bine vanduta masina electrica in Romania

Nissan Leaf ramane cea mai bine vanduta masina electrica din Romania si dupa cea de-a saptea luna a anului, in timp ce Mitsubishi Outlander este cea mai populara masina plug-in hybrid.

2019 Nissan Leaf

Despre masinile electrice am vorbit din ce in ce mai des in ultimii ani, insa acestea nu au o popularitate foarte mare in tara noastra la acest moment. Motivele pot fi mai multe, incepand de la infrastructura precara din Romania si pana la simplele preferinte ale soferilor romani.

De asemenea, autonomia nu prea mare a multor masini electrice reprezinta o problema serioasa pentru multi soferi care nu-si permit sa plateasca sume considerabile pe masinile mai puternice la acest capitol. Totusi, nu trebuie sa fim pesimisti, cifrele de vanzari aratandu-ne ca masinile electrice au inceput sa fie la cautare si in tara noastra.

Conform statisticilor, in primele sapte luni ale anului, in tara noastra au fost cumparate nu mai putin de 714 masini electrice. Daca facem o comparatie cu perioada similara a anului precedent, vom observa ca vanzarile de masini electrice sunt chiar mai mari decat duble.

Mai exact, vorbim despre o crestere cu 134% in comparatie cu perioada ianuarie - iulie a anului 2018. Pastrand ritmul inregistrat in lunile trecute, Nissan Leaf ramane cea mai bine vanduta masina electrica in tara noastra si dupa cea de-a saptea luna a anului curent.

Uitandu-ne la statistici putem vedea ca un numar de 218 romani si-au cumparat modelul electric al producatorului nipon in aceasta perioada.

Mergem mai departe si putem observa ca nici francezii de la Renault nu s-au descurcat prea rau in primele sapte luni ale anului. Mai exact, acestia au vandut 194 de unitati electrice catre clientii din tara noastra.

In gama electrica a constructorului francez se regasesc nu mai putin de trei modele care sunt comercializate la ora actuala, si anume hatchback-ul Renault Zoe, utilitara Renault Kagoo ZE si cvadriciclul Renault Twizy.

In cele din urma, pe ultima treapta a podiumului constructorilor cu cele mai mari vanzari in sectorul electric in tara noastra se regasesc germanii de la Volkswagen, care au vandut 98 de unitati e-Golf si e-Up.

Vanzarile masinilor plug-in hybrid nu mai sunt atat de bune ca in anul precedent, cifra de vanzari inregistrata dupa primele sapte luni ale anului fiind mai mica cu 16.5 procente. Mai exact, in aceasta perioada au fost vandute 157 de unitati in acest segment. In aceste conditii, Mitsubishi Outlander ramane cea mai bine vanduta masina din segment in tara noastra pana la acest moment.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter