Musk avertizeaza ca Tesla ar putea ramane fara bani in mai putin de un an

Musk avertizeaza ca Tesla ar putea ramane fara bani in mai putin de un an

Tesla trece prin momente extrem de bune daca ne referim la cifrele de vanzari obtinute in ultimul timp de Model 3, noul automobil bucurandu-se de un succes incredibil pe cateva dintre pietele europene pe care este deja disponibil.

Insa, nu la fel se poate spune si despre situatia financiara a celor de la Tesla, care se pare ca nu este deloc prea buna la acest moment. Si nu vorbim doar despre un simplu zvon cu privire la aceste probleme cu care se confrunta cei de la Tesla, informatia fiind oferita zilele trecute chiar de catre Elon Musk.

Producatorul american a publicat la finele lunii aprilie raportul financiar pentru primele trei luni ale anului. Ei bine, acest raport contine o informatie extrem de interesanta, si anume ca producatorul de masini electrice mai are o rezerva de numai 2.2 miliarde de dolari, aceasta suma ramanand disponibila dupa niste pierderi in valoare de 700 de milioane de dolari.

Chiar daca producatorul se poate lauda ca a reusit rapid sa obtina o finantare in valoare de 2.7 miliarde de dolari, obtinute partial prin vanzarea unor actiuni, se pare ca situatia financiara a acestuia ramane in continuare la un nivel critic.

Conform unor informatii publicate de cei de la Reuters, Elon Musk le-a transmis angajatilor prin intermediul unui e-mail ca Tesla va ramane fara bani in urmatoarele zece luni in cazul in care nu se vor lua niste masuri radicale pentru reducerea costurilor. Insa nu ar fi primele masuri radicale pe care le-ar lua cei de la Tesla. Spre exemplu, in ultimul an, producatorul american a renuntat la 9% dintre angajatii sai. Insa, se pare ca aceste masuri nu i-au ajutat prea mult pe cei de la Tesla din punct de vedere financiar, problemele de aceasta natura ramanand inca in peisaj.

Elon Musk si-a inceput mesajul transmis angajatilor prin mentiunea ca “trebuie analizate toate cheltuielile de orice fel din intreaga lume, inclusiv contractele pentru componente, salariile, cheltuielile de deplasare, practic orice plata care iese din contul bancar”.

Facand referire la rezerva de 2.7 miliarde de dolari, Elon Musk spune ca “desi este o suma mare, in realitate ofera un ragaz de doar 10 luni daca este luat in calcul modul in care s-au cheltuit banii in primele trei luni ale anului”. In incheiere, Musk recunoaste ca “este o masura dura”, insa spune ca “este singurul mod prin care Tesla poate avea succes”.

Newsletter

Whatsapp