Motor economic de la Armata SUA

Analizele proiectului unui vehicul militar, dupa doi ani de testari, arata ca vehiculul Demonstratorul de Consum Eficient pentru Vehicule Terestre (FED), construit de Ricardo, s-a dovedit a fi la fel de bun pe cat reiesise initial in simulari.

Rezultatele dat publicitatii dovedesc faptul ca in comparatie cu celebra masina a armatei americane, M1151 HMMWV, FED are un consum mai mic cu 72 la suta. Performanta FED a fost analizata folosindu-se un numar de testari complete pe autostrada, in off-road si la relanti. “Am implementat o abordare destul de conservatoare folosind tehnologia aflata pe piata sau in curs de lansare pentru a ne atinge obiectivele in economizarea combustibilului si am demonstrat ca ele pot fi indeplinite.” a declarat Wesley Scharmen, inginerul sef al proiectului de la Ricardo.

FED foloseste un motor supraalimentat Cummins l4, anvelope Goodyear care reduc consumul, o structura de aluminiu Alcoa Defense si alte imbunatatiri ale propulsiei facute la Ricardo. Proiectul a inceput de la zero, cu o echipa condusa de la Ricardo, din care au facut parte si militari din centrul de cercetare al armatei, lucrand impreuna cu furnizori de top din industrie. FED a fost construit la fabrica Ricardo din Detroit in 2011 si dus apoi la Pentagon.

Pe parcursul ultimelor 19 luni a fost testat la Centrul de Testare Aberdeen din Maryland, apartinand armatei SUA, precum si in alte locatii. FED nu numai ca ofera o economie extraordinara de combustibil, dar vehiculul se mandreste si cu o performanta mai buna.

Testele arata o imbunatatire semnificativa a acceleratiei,chiar si cu o greutate de aproape sapte tone. “Echipa a abordat vehiculul pe de-a intregul pentru a imbunatati consumul acestuia”, a spus Carl Johnson, seful de echipa echipei militare de cercetare. “Si au facut-o folosind tehnologie dà©jà  testata. Cand guvernul si industria colaboreaza, rezultatele pot fi remarcabile. O crestere de 72 la suta in economia de combustibil ne furnizeaza un avantaj semnificativ in domeniu”, a mai declarat militarul.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter