MOL Grup a înregistrat un rezultat EBITDA de peste 500 de milioane USD în primul trimestru al anului 2019

Benzinarie MOL

Grupul MOL a anuntat la inceputul lunii mai rezultatele inregistrate in primul trimestru al anului curent, cifrele aratandu-ne ca activitatea acestora merge conform planului. Pentru inceput, Grupul MOL transmite ca a inregistrat un rezultat operational (CCS EBITDA) de nu mai putin de 514 de milioane de dolari, ceea ce nu este deloc rau! Mai exact, rezultatul inregistrat se incadreaza in linia de obiective anuale stabilite de companie.

Mergem mai departe si vorbim despre rezultatul EBITDA generat de segmentul Upstream, care s-a mentinut in acest prim trimestru la un nivel similar cu cel inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent. Mai exact, vorbim despre o cifra de 283 de milioane de dolari, cifra obtinuta in contextul in care nivelul crescut al productiei a compensat alti factori negativi. Productia inregistrata a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii ani, crescand in primul trimestru la nu mai putin de 116.000 barili echivalent petrol pe zi. Aceasta crestere a fost obtinuta pe fondul performantelor solide si echilibrate a activelor din Regatul Unit al Marii Britanii.

Segmentul Downstream nu a avut un prim trimestru atat de bun, inregistrand un rezultat operational (clean CCS EBITDA) de 138 milioane de dolari, cu 37 de procente sub nivelul raportat in aceeasi perioada a anului trecut.

Segmentul Consumer Services si-a continuat ritmul de crestere de doua cifre, inregistrand un rezultat EBITDA cu 10 procente mai mare in comparatie cu perioada similara a anului precedent. Mai exact, a fost raportat un rezultat de 89 milioane de dolari, rezultat care s-a datorat in mare masura volumelor mai mari de vanzari de carburanti si a contributiei mai mari a segmentului non-fuel. Consumul de carburanti a crescut cu 3% fata de perioada similara a anului trecut in regiunea Europei Centrale si de Est (cu o crestere de 5% in Ungaria si in Croația).

In cele din urma, segmentul Gas Midstream a raportat un rezultat EBITDA de 66 milioane de dolari in acest prim trimestru al anului curent, in scadere cu 23% in comparatie cu perioada similara a anului trecut.

Zsolt Hernadi, CEO al Grupului MOL, s-a declarat entuziasmat de toate aceste rezultate, oferind cateva declaratii in acest sens. Hernadi remarca ca Grupul MOL “a generat un rezultat EBITDA de peste 500 de milioane de dolari si fluxuri de numerar liber pozitive simplificate in primul trimestru”. In aceste conditii, Zsolt Hernadi transmite ca “Grupul MOL este pe calea corecta pentru atingerea obiectivelor fixate pentru anul 2019 si pentru finantarea investitiilor transformationale”.

Newsletter

Whatsapp