Modificari legislative in Italia ce ii afecteaza pe romanii stabiliti acolo si care detin masini

Carabinieri Italia

Romanii care s-au stabilit in Italia trebuie sa cunoasca aceasta noua modificare, deoarece vin vremuri grele. In urma adoptarii de curand a unei noi legi, atat romanii care locuiesc in Italia si detin un autoturism inmatriculat in Romania, precum si ceilalti straini ce detin autovehicule inmatriculate an tara din care vin, risca amenzi drastice daca nu îndeplinesc conditia impusa de legiuitorul din Peninsula.

Ministrul italian al Transporturilor si al Infrastructurii, Danilo Toninelli, a anuntat schimbari in ceea ce priveste utilizarea pe teritoriul Italiei a autovehiculelor inmatriculate in alta tara. Practic, din dorinta de a reduce numarul de masini cu placute de inmatriculare „straine”, ministrul va obliga romanii care traiesc acolo si care au masini inmatriculate in România sa isi inscrie autoturismele in Italia, altfel vor fi sanctionati cu o amenda de pana la 712 euro sau chiar confiscarea masinii, scrie gazetaromaneasca.com

Tonielli a declarat urmatoarele : „Am inclus in Decretul de Securitate o prevedere care, cu cateva exceptii, interzice celor care locuiesc in Italia mai mult de 60 de zile sa circule cu vehicule cu placuta de inmatriculare straina”. „Cei care nu respecta regulile nu vor mai avea o viata usoara: cei care incalca interdictia pe care am impus-o vor trebui sa plateasca o amends si, daca nu se conformeaza, putem ajunge la confiscarea vehiculului”, a completat ministrul.

In trecut, in astfel de cazuri, soferul putea fi avertizat ca are obligatia de a reinregistra vehiculul si de a schimba placuta de inmatriculare cu una italiana, iar abia apoi, in cazul in care nu se conforma, putea fi obligat sa plateasca o penalizare intre 84 si 335 euro. Acum, Danilo Toninelli a impus reguli mai stricte, sanctiunea fiind aproape dublata, iar regularizarea va trebui sa aiba loc în 180 de zile.

Expirarea acestui timp de sase luni in care trebuie facuta regularizarea, va conduce la confiscarea autovehiculului si pastrarea acestuia intr-un depozit.Trebuie sa precizam ca intentia ministrului nu a fost aceea de a ii viza doar pe romani, din cauza problemelor pricinuite de unii compatrioti, ci vor fi afecta si toti strainii care au resedinta in Italia si care detin autoturisme inregistrate in alte tari. Asadar, dragi romani rezidenti in Italia, singura solutie pentru a va pastra placutele de inmatriculare romanesti pe masinile voastre este sa va intoarceti in tara.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter