Modelele General Motors vor beneficia de actualizari over the air pana in 2023

Modelele General Motors vor beneficia de actualizari over the air pana in 2023

Lumea auto se dezvolta in ziua de astazi intr-un ritm extrem de accelerat, avansul tehnologic de care se bucura unii dintre producatori reprezentand un avantaj important prin care se diferentiaza in fata constructorilor rivali. General Motors este unul dintre numele care isi propune sa recupereze decalajul tehnologic pe care il are in fata altor constructori de pe piata. Tocmai in acest context, oficialii GM sustin acum ca vor introduce update-uri over the air pentru marea majoritate a modelelor din gama sa. Asa cum probabil ca stiti deja, Tesla sunt cei care au adus pe piata aceste update-uri over the air pentru modelele sale!

Astfel, printr-un anunt facut la inceputul acestei saptamani, General Motors transmite ca cele mai multe dintre modelele din gama sa vor beneficia de tehnologia actualizarilor over the air in perioada urmatoare. Cei de la General Motors si-au fixat si un termen pana la care vor sa se puna la punct din acest punct de vedere, urmand ca aceasta tehnologie sa fie disponibila pe marea majoritate a modelelor din gama pana cel mai tarziu in anul 2023. Pana atunci insa, producatorul transmite ca va lansa un nou sistem care va permite utilizarea in siguranta a datelor din trafic si a informatiilor descarcate de pe internet.

Spre exemplu, tehnologia actualizarilor over the air va permite ca hartile, aplicatiile si anumite functii integrate in sistemul de infotainment sa fie actualizate de la distanta. Practic, vorbim despre o tehnologie asemanatoare cu cea a actualizarii de software pentru telefoanele inteligente. Asa cum probabil stiti deja, la apasarea unui singur buton, aplicatiile si sistemul de operare al smartphone-ului pe care il aveti se pot actualiza in numai cateva minute sau chiar mai putin. Asa cum spuneam, noua tehnologie ar urma sa fie disponibila pana in 2023, insa producatorul nu a mentionat si care vor fi sistemele si functiile care vor beneficia de aceasta actualizare over the air.

Nu este pentru prima data cand cei de la General Motors vorbesc despre aceasta solutie tehnice folosita deja si de americanii de la Tesla. In trecut, oficialii General Motors au spus ca adoptarea acestui model cu update-uri over the air necesita dezvoltarea si implementarea unui nou sistem electric care sa asigure un grad ridicat de securitate impotriva unor posibile atacuri realiate de hackeri. Tocmai din acest motiv, pana ce va fi implementata aceasta tehnologie va mai dura ceva timp!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter