Mitsubishi Outlander PHEV este cel mai bine vandut model plug-in hybrid in Europa in 2018

Mitsubishi Outlander PHEV este cel mai bine vandut model plug-in hybrid in Europa in 2018

Pentru al patrulea an consecutiv, Mitsubishi Outlander PHEV reuseste sa fie desemnal cel mai bine vandut model de tip plug-in hybrid pe piata auto europeana. Incepand cu 2013 si pana in ziua de astazi, Outlander PHEV a fost vandut in peste 126.000 de unitati.

Chiar daca cifra poate sa nu va para foarte mare la prima vedere, nu trebuie sa uitam ca vorbim despre un model plug-in hybrid, popularitatea acestor modele fiind inca in crestere. In aceste conditii, ne putem astepta la cifre foarte bune inregistrate de Outlander PHEV si in perioada care urmeaza!

Mitsubishi a anuntat la inceputul acestei saptamani o serie de informatii in legatura cu succesul inregistrat de modelul Outlander PHEV pe piata europeana in toti acesti ani. Bineinteles, prima veste importanta pe care ne-au dat-o cei de la Mitsubishi a fist chiar aceasta, cu privire la faptul ca Outlander PHEV a devenit pentru al patrulea an consecutiv cel mai bine vandut model de tip plug-in hybrid de pe piata auto europeana. Din pacate insa, cei de la Mitsubishi s-au zgarcit destul de mult in a oferii detalii cu privire la acest aspect.

Spre exemplu, nu stim care este numarul exact de modele care au fost vandute in anul 2018 pe plan european. Totusi, avem o informatie mult mai generala in acest sens, si anume ca in perioada octombrie 2013 - ianuarie 2019 au fost vandute nu mai putin de 126.617 unitati.

De asemenea, cei de la Mitsubishi ne spun si ca cele mai mari cifre de vanzare in aceasta perioada au fost inregistrate in Germania si Franta. Totodata, cei de la Mitsubishi mai anunta si ca Outlander PHEV a devenit cel mai vandut model din intreaga gama a constructorului nipon, incepand cu toamna anului trecut.

Asa cum va aduceti aminte, Outlander PHEV a primit un facelift in prima jumatate a anului trecut. La acea vreme, producatorul nipon a introdus cateva imbunatatiri minore din punct de vedere al infatisarii exterioare. Spre exemplu, am putut observa o grila frontala de dimensiuni mai generoase sau blocuri optice noi cu LED.

Insa, si mai important decat atat a fost ca unitatea pe benzina care functioneaza in ciclu Otto a fost inlocuita de un propulsor cu capacitate de 2.4 litri, care functioneaza in ciclu Atkinson. Noul motor ofera o putere de 135 de cai si un cuplu maxim de 211 Nm. Nu in ultimul rand, autonomia electrica a acestor modele a crescut pana la 45 de kilometri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter