Mitsubishi este investigata pentru trucarea emisiilor in Germania

Mitsubishi este investigata pentru trucarea emisiilor in Germania

Scandalul Dieselgate revine in prin plan pe scena auto globala, autoritatile germane anuntand ca au inceput procedurile de investigatie impotriva Mitsubishi pentru utilizarea unor dispozitive pentru trucarea emisiilor.

Scandalul emisiilor este deja de notorietate in lumea auto, numerosi producatori auto avand probleme uriase in ultimii ani din acest punct de vedere. Volkswagen, cel mai mare producator auto german, a platit amende uriase de pe urma scandalului Dieselgate, imaginea constructorului fiind puternic afectata la nivel global. Scandalul Dieselgate a pornit in toamna anului 2015 si dadea semne ca aproape s-a finalizat, insa se pare ca lucrurile nu stau deloc asa.

Subiectul trucarii emisiilor revine pe prima pagina a ziarelor in aceasta saptamana, autoritatile germane anuntand ca au declansat o investigatie impotriva Mitsubishi. Mai exact, autoritatile din Germania suspecteaza ca producatorul a utilizat un dispozitiv pentru trucarea emisiilor de oxid de azot in cazul motoarelor diesel cu patru cilindri cu capacitati de 1.6, respectiv 2.2 litri.

Ancheta este cat se poate de serioasa, investigatiile fiind in mijlocul desfasurarilor deja la acest moment. Conform primelor informatii legate de acest subiect publicate in presa germana de specialitate, autoritatile au organizat deja perchezitii la sediile Mitsubishi din Frankfurt, Hanovra si Regensburg. De asemenea, si furnizorii celor de la Mitsubishi sunt vizati de ancheta autoritatilor germane!

Oficialii Mitsubishi care au putut fi contactati pana la acest moment s-au dovedit a fi extrem de rezervati cu privire la acest subiect, acest lucru fiind de altfel de inteles avand in vedere ca ancheta autoritatilor este in plina desfasurare la ora actuala. Prin intermediul unui comunicat de presa, Mitsubishi Motors precizeaza ca pana la acest moment nu au niciun fel de informatii suplimentare de oferit. Totodata, cei de la Mitsubishi mentioneaza ca “evident, producatorul va colabora cu autoritatile germane si isi va aduce contributia la aceasta investigatie”.

Asa cum stim deja, probleme legate tot de trucarea emisiilor exista la acest moment si in Franta, acolo unde autoritatile franceze desfasoara o serie de investigatii impotriva mai multor producatori auto de renume, printre care Volkswagen, Fiat – Chrysler, Renault sau Grupul PSA. Acestea fiind spuse, este clar ca scandalul trucarii emisiilor este departe de a fi incheiat, tot mai multi constructori ajungand in

pozitia dificila de a fi parte a unor anchete pe aceasta tema. Din pacate, per total, industria auto are numai de pierdut dupa toate aceste probleme, acest lucru putand fi observat si din declinul pronuntat al cifrelor de vanzari obtinute in segmentul diesel.

VIDEOCLIPUL ZILEI