MINI ar putea lansa un SUV compact

SUV-urile compacte continua sa fie la mare cautare, ceea ce ii face pe multi constructori sa se gandeasca la lansarea unor modele in acest segment. Ultimii pe lista sunt cei de la MINI!

MINI Countryman

MINI este un producator care s-a facut remarcat de-a lungul anilor pe piata auto prin modelele de dimensiuni mici pe care le-a lansat. Ei bine, se pare ca pana si cei de la MINI au ajuns acum in pozitia de a se gandi la posibilitatea de a lansa un model SUV compact!

Asa cum stiti cu totii, cererea din acest segment este in continuare la un nivel extrem de ridicat. Tocmai din acest motiv, in ultimii ani, am asistat cu totii la lansari dupa lansari ale unor modele de acest tip!

Chiar daca aceasta informatie poate parea destul de surprinzatoare pentru multi, trebuie sa stiti ca nu vorbim despre un simplu zvon care circula in lumea auto.

Informatia a fost dezvaluita chiar de seful Bernd Korber, care a anuntat recent ca MINI analizeaza oportunitatea de a dezvolta un SUV compact pentru viitoarea generatie de modele. Korber a declarat pentru o publicatie auto ca dorinta sa este ca “MINI sa creasca in anumite domenii in viitorul apropiat”.

Totodata, facand referire la acest subiect, Korber explica ca “ar fi greu sa ne imaginam un MINI de dimensiunile lui BMW X3 sau X5, dar trebuie sa ne adaptam la cererea de SUV-uri si sa ne gandim daca avem nevoie de un SUV compact”.

De asemenea, acelasi Bernd Korber mai sustine ca “ar exista multe beneficii pentru a utiliza o astfel de masina in zonele urbane”. Asadar, se pare ca seful celor de la MINI s-a gandit deja destul de serios la aceasta posibilitate in ultima vreme, avand destule argumente care sa o sustina!

In acelasi timp, Bernd Korber considera ca viitoarea generatie a hatchback-ului cu trei usi ar putea avea dimensiuni mai mici atunci cand va aparea pe piata peste cativa ani.

Korber mai transmite cu aceasta ocazie ca isi doreste ca “in trei sau patru ani sa vedem startul unei noi generatii, in prezent existand discutii in privinta dimensiunilor”. Totodata, Korber isi exprima speranta ca hatchback-ul va putea fi si mai compact la urmatoarea generatie.

Toate aceste informatii vin dupa ce mai multe publicatii britanice au relatat nu in urma cu prea mult timp ca MINI isi propune sa lanseze in viitorul apropiat un monovolum electric, care ar urma sa primeasca numele Traveller.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter