MINI anunta lansarea versiunii de serie a conceptului John Cooper Works GP

MINI John Cooper Works GP Concept

In urma cu un an am asistat cu totii la lansarea conceptului John Cooper Works GP, acesta fiind prezentat in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Conceptul s-a bucurat de o primire extrem de pozitiva din partea celor prezenti si nu numai. Fanii producatorului au asteptat ca acesta sa anunte si o versiune de serie a acestuia. Desi asteptarea nu a fost deloc una scurta, iata ca cei de la Mini au o surpriza acum pentru fanii lor. Conceptul prezentat la Frankfurt va intra in linie de productie incepand cu anul 2020.

Anuntul a fost facut chiar de Peter Schwarzenbauer, membru in consiliul de administratie BMW Group. Acesta a anuntat ca prototipul prezentat in urma cu un an in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt va avea o versiune de serie, productia acesteia urmand sa debuteze incepand cu anul 2020.

Bineinteles, anuntul nu poate decat sa ii bucure pe toti fanii producatorului britanic! Cel mai probabil, acestia nici nu se mai asteptau ca cei de la Mini sa faca acum un asemenea anunt, la mai bine de un an de la lansarea conceptului. Insa, stiti cum e, o veste buna nu vine niciodata repede!

Conceptul Mini John Cooper Works GP a reusit sa fure inimile pasionatilor auto datorita pachetului aerodinamic de care beneficiaza. Designerii constructorului britanic au pregatit un pachet care contine pasaje evazate, roti de dimensiuni generoase, praguri laterale noi si chiar si o aripa spate supradimensionata.

Totodata, mai putem vorbi si despre niste prize de aer generoase sau despre o capota restilizata. Bineinteles, designerii nu puteau sa nu adauge si o serie de elemente realizate din fibra de carbon. Asadar, avem un pachet aerodinamic complet, care nu poate sa nu impresioneze!

La interior vom regasi un rollbar si o pereche de scaune sport. Putem observa de asemenea si o plansa de bord ceva mai simpla si niste centuri de siguranta cu prindere in cinci puncte.

Si vestea si mai buna este ca versiunea de serie ar urma sa nu vina cu prea multe modificari. Un prototip a fost deja suprins in timpul unor teste, fotografiile realizate aratandu-ne ca producatorul britanic a facut in asa fel incat sa pastreze marea majoritate a elementelor pe care le-am vazut in urma cu un an la Frankfurt.

In aceste conditii, vom ramane cu ochii pe producatorul britanic pentru a afla ultimele noutati despre versiunea de serie despre care v-am vorbit pana acum si promitem sa vi le impartasim de indata!

Newsletter

Whatsapp