MINI Electric va fi prezentat in aceasta toamna

MINI Electric va fi prezentat in aceasta toamna

Anul 2019 este unul important pentru cei de la MINI si asta pentru ca in acest an este programata lansarea primului model electric din portofoliu. Asa cum era de asteptat, viitorul model va fi botezat MINI Electric. Cei care sunt entuziasmati deja de debutul unui astfel de model electric pe piata, trebuie sa stie ca deja la dispozitie optiunea de a plasa o precomanda pe piata franceza pentru acest MINI Electric.

Insa, pana la lansarea oficiala a acestuia mai avem ceva de asteptat, debutul lui fiind programat pentru luna septembrie a anului curent. In aceste conditii, MINI Electric va ajunge pe piata la inceputul anului urmator, cel mai probabil!

Informatiile cu privire la aceste date vin chiar de la sursa, un oficial al celor de la BMW facand deja cateva declaratii in acest sens. Astfel, am aflat de la acesta ca lansarea modelului MINI Electric se va face in aceasta toamna, inaintea Salonului Auto de la Frankfurt.

In aceste conditii, lansarea va avea loc cel mai probabil la inceputul lunii septembrie! De asemenea, tot din gura acestuia am mai aflat si faptul ca noul model ar urma sa ajunga pe piata in primele luni ale anului 2020! Asadar, putem spune ca nu mai avem chiar atat de mult timp de asteptat pana ce vom putea face cunosctinta cu primul model electric din gama MINI!

Odata cu dezvoltarea primului model din gama, oficialii MINI admint deja ca producatorul s-ar putea sa se concentreze din ce in ce mai tare in aceasta directie incepand de acum. Peter Schwarzenbauer, membru in board-ul de conducere al BMW si responsabil cu strategia de electrificare la nivelul grupului, a facut si o declaratie extrem de interesanta in acest sens.

Mai exact, acesta a transmis publicului ca “in cazul in care clientii isi doresc asta, toata gama MINI va fi electrificata in cele din urma”. Cel mai probabil, succesul de care se va bucura MINI Electric va contribui decisiv la aceasta decizie pe care o vor trebui sa o ia cei de la MINI si BMW!

In acelasi timp, reprezentantul din board-ul de conducere al celor de la BMW a declarat si ca MINI va continua si in perioada urmatoare sa ofere motorizari traditionale clientilor, chiar daca modelele viitoare ale brand-ului vor beneficia de cel putin o varianta electrificata.

Insa, asa cum stim cu totii, totul depinde in special de vanzari! Conform rapoartelor, vanzarile MINI au suferit o usoara scadere in 2018, pana la 360.000 de unitati comercializate. Conform noilor planuri, oficialii BMW se asteapta ca cifra de vanzari din 2019 sa ramana cel putin la acelasi nivel!

Newsletter

Whatsapp