MINI aniverseaza 60 de ani de existenta prin lansarea primului model electric din gama

2019 este un an important pentru cei de la MINI, marca britanica aniversand nu mai putin de 60 de ani de la infiintare. Si cum puteau sarbatori mai frumos decat prin lansarea unui nou model?!

In urma cu nu mai putin de 60 de ani, British Motor Corporation (BMC) prezenta rezultatul activitatii sale de dezvoltare pentru crearea unui vehicul diferit de celelalte de pe piata.

Astfel, pasionatii auto de la acea vreme au putut admirat chiar de la inceput doua modele produse avand la baza aceeasi structura, si anume Morris MINI-Minor, respectiv Austin Seven. Ei bine, acela a fost momentul de debut al unei marci pe care in ziua de astazi o cunoaste oricine, fie el pasionat sau nu de industria auto!

Modelele MINI s-au facut cunoscute rapid pe piata, beneficiind de cateva avantaje care au fost extrem de apreciate de pasionatii auto. Asa cum stim cu totii, modelele producatorului britanic sunt niste modele cu dimensiuni exterioare mici, care ne ofera un spatiu interior destul de generos si care se pot lauda cu un comportament dinamic bun.

Ei bine, toate aceste caracteristici au fost prezente atunci cand se vorbea de modelele celor de la MINI inca de la inceputurile acestei marci. Designerul auto Alec Issigonis este cel care a adus aceste idei pe piata, idei care sunt apreciate chiar si in ziua de astazi de clientii MINI.

Primele versiuni MINI erau echipate cu un motor de 848 de centimetri cubi, capabil sa ofere 34 de cai putere. Portbagajul beneficia de un volum de depozitare a bagajelor de 195 de litri. Pe langa aceste aspecte, cei care si-au achizitionat modele MINI inca de la acea vreme au fost impresionati atat de tinuta de drum buna a modelelor britanice, cat si de motorizarea eficienta a acestora.

A mai trecut un an si in gama MINI au mai aparut si modelele MINI Van, respectiv MINI Estate. De asemenea, in 1961 apar si primele prototipuri ale viitorului MINI Cooper, un model extrem de iubit chiar si in ziua de astazi.

Asadar, anul 2019 nu are cum sa nu fie un an cu totul si cu totul special pentru britanici, acestia dorindu-si sa sarbatoreasca asa cum se cuvine. Si cum puteau aniversa cei 60 de ani de existenta cel mai bine?! Bineinteles, prin lansarea unui nou model! Este vorba despre electricul MINI Cooper SE, primul model care beneficiaza de un sistem de propulsie electrica din gama producatorului britanic.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DIFERENTELE DINTRE MOTOR TURBO VS. ASPIRAT NATURAL
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter