Microlino, versiunea moderna a BMW Isetta. Afla cand va aparea si cat va costa!

BMW Isetta a fost produs, ultima oara, acum 56 ani. Conceptul nu va disparea, deoarece o companie elvetiana va reintroduce pe piata masina urbana cu o singura usa si doua locuri. Este vorba despre Microlino.

Cu o lungime de doar 2,4 metri, Microlino ofera spatiu pentru doi pasageri si capacitatea de parcare transversala, in cele mai inguste locuri, datorita usii montate pe fata, care permite soferului si pasagerului sa iasa direct pe trotuar. De altfel, cu o asemenea masina s-ar putea chiar circula pe anumite trotuare.

Puterea lui Microlino va fi asigurata de un motor electric cu 20 cai putere si un cuplu de 110 Nm. Viteza maxima a micii masini electrice va fi de 90 km / h (56 mph), mai mult decat suficient pentru a conduce in oras.

Compania va oferi Microlino cu doua optiuni de baterie: un motor mic de 8kWh, cu o autonomie de 126 km si unul mai mare , de 14,4kWh, care poate parcurge, fara sa fie necesara incarcarea, 202 km.

Incarcarea lui Microlino se va putea realiza prin intermediul unei prize conventionale de alimentare la domiciliu, care va incarca in totalitate bateria in patru ore, cu costuri de aproximativ 1,5 euro, in timp ce un conector de Tip 2 va scadea timpul pana la o ora.

Productia lui Microlino va incepe spre sfarsitul anului si va fi realizata de catre producatorul italian Tazzari, care detine 50% din Microlino AG.

Chiar daca este o masina micuta, Microlino ofera un spatiu pentru bagaje de 300 litri. Costurile de productie nu sunt mari, daca ne gandim la interiorul destul de simplu, dar si la motorul electric, care este o versiune modificata a unui stivuitor. Manerele usilor provin de la un Fiat 500.

Planul producatorului este de a crea 100 masini in 2018 si intre 1500 si 2000 de exemplare in 2019. Rata de productie va creste pana la 5 000 de masini anual. Compania a primit, deja, peste 7 200 comenzi pentru micuta Microlino, al carei pret porneste de la 12 000 euro. Primele Microlino vor rula pe strazile din Elvetia, apoi, din 2019, vor patrunde si in tarile europene, deoarece, la inceputul lunii august, au primit certificarea de a circula in tarile membre UE.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter