Michelin investeste 60 de milioane de euro pentru cresterea productiei de cord de la uzina din Zalau

Michelin Zalau Cord

Grupul Michelin are planuri mari pentru anii urmatori cu uzina sa din Zalau, fiind gata sa investeasca 60 de milioane de euro pentru a o extinde. Obiectivul francezilor este acela de a creste capacitatea de productie cu 50% pana in anul 2019, ajungand astfel pana la nu mai putin de 60.000 de tone de cord metalic pe an. Cresterea productiei va insemna pentru piata locala 140 de noi locuri de munca care vor fi scoase la concurs in perioada urmatoare.

Uzina de la Zalau a fost construita de cei de la Michelin in anii 2003 – 2004, fiind una dintre cele mai importante locatii in care se produce cordul metalic din Europa. In prezent, aproape 90 de procente din productia totala de cord metalic care se realizeaza in aceasta uzina sunt exportate catre celelalte piete din Europa, Asia, respectiv America. Proiectul francezilor este unul foarte important pentru piata locala din Zalau, uzina Michelin Zalau Cord avand in prezent un numar de 350 de angajati permanenti.

Daca va intrebati de ce este atat de important acest cord metalic pentru cei de la Michelin, va spunem imediat ca de existenta acestuia depind in mare parte carcasele anvelopelor. Cu ajutorul cordului metalic care este produs in uzinele din tara noastra, francezii produc cauciucuri pentru branduri importante precum Michelin, BF Goodrich, Kormoran, respectiv Kleber.

Grupul Michelin a investit de-a lungul timpului sume importante pentru a dezvolta baze de lucru in tara noastra. Francezii si-au inceput activitatea aici inca din 2001, investind in toata aceasta perioada peste 400 de milioane de euro. Excluzand uzina Michelin Zalau Cord despre care am discutat pana acum, grupul francez mai are inca alte doua uzine pe teritoriul tarii noastre: una tot la Zalau, respectiv una la Floresti.

De asemenea, Michelin mai dispune de o retea comerciala si de un Centru de Excelenta si servicii partajate, prin intermediul caruia sunt oferite servicii de suport pentru numeroase puncte de lucru Michelin din Europa. Totodata, este important sa va mai spunem si ca toate activitatile comerciale ale Grupului Michelin desfasurate in Europa Centrala si de Sud sunt coordonate de la Bucuresti. In total, peste 3.300 de angajati romani lucreaza in prezent pentru toate punctele de lucru Michelin din tara noastra.

Importanta uzinei din Zalau a fost remarcata si de Sean Parry, director al Platformei Industriale Michelin Cord Zalau, care a declarat ca acest punct de lucru din tara noastra are un rol important in strategia de dezvoltare a Grupului. De asemenea, acesta a mai spus ca marile avantaje ale Uzinei din Zalau sunt cele ale expertizei foarte bune a echipelor de acolo, lucru care a dus la un progres constant.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE NOUTATI ADUCE BMW SERIA 4 COUPE (G22)
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter