Michelin promite un nou tip de anvelope pentru Bugatti Chiron si o viteza maxima de 482 km/h....

Articol scris de C. Zanfir , in data de 12 Iunie 2018

Desi par depasiti, francezii de la Michelin au asteptat mai mult timp pana la lansarea unui nou tip de anvelope. Astfel, renumitul producator ajunge foarte aproape de dezvoltarea unor anvelope de inalta performanta care sa poata atinge viteza colosala de 300 de mile pe ora, adica 482 de kilometri pe ora.

Tinta bine stabilita de francezi nu vizeaza orice modele de autovehicule, ci celebrul Bugatti Chiron sau fortosul Hennessey. Constructorii supercar-urilor se arata foarte incantati de aceasta initiativa, fiind bineinteles, dornici de afirmare.

Dupa ce producatorul Bugatti a reusit sa dezvolte celebrul model de strada cu propulsor de peste 1000 de cai putere ce se identifica cu modelul Veyron si care atingea nu mai putin de 431 de kilometri pe ora, totul parea ajuns la cote maxime, fiind imposibil de depasit, insa… n-a durat foarte mult pana cand producatorul suedez Koenigsegg a reusit sa atinga si chiar sa depaseasca aceasta colosala viteza.

Prin urmare, cu modelul Agera RS, Koenigsegg a reusit sa atinga inalta viteza de 447 de kilometri pe ora. Acest lucru a fost datorat in mod special anvelopelor, pe langa propulsorul, aerodinamicitatea si greutatea perfect adaptate.

Mai tarziu, suedezii nu au resuit sa se impuna pentru mult timp, urmatorul in top fiind Bugatti cu modelul Chiron si marca Hennessey cu Venom F5. Acestia au reusit sa depaseasca pragurile anterioare, viteza tinta fiind de 300 de mile la ora sau mai exact, 482,8 kilometri pe ora.

Acest lucru este putin probabil doar cu tehnologia utilizata astazi, un element aparte
reprezentandu-l anvelopele. Degeaba vor dezvolta marii producatori autovehicule usoare, cu motoare de sute de cai putere, daca suprafata de rulare si anvelopele nu se vor incadra in standardele impuse de legile fizicii. Desi ar putea atinge o putere mai mare cu noile motoare, pentru un rulaj sigur este nevoie de niste anvelope adaptate acestor viteze.

Chiar reprezentantii Michelin afirma ca cele doua modele sunt foarte pregatite din punct de vedere tehnic, insa in ceea ce priveste anvelopele, cu siguranta nu. In acest sens, Michelin dezvolta un proiect ambitios prin care doreste ca cele doua mari branduri sa fie puse in valoare prin anvelopele dezvoltate special in sensul obtinerii vitezei de peste 300 de mile pe ora.

Managerul brandului francez Michelin, Eric Schumedding declara ca Michelin se apropie din ce in ce mai mult de atingerea vitezei de 300 de mile pe ora, adica 482 de kilometri pe ora, insa numai prin intermediul ravnitelor unitati Bugatti si Hennessey.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Daca ati avut rabdare sa ne cititi pana acum, ati aflat ca BMW face cateva modificari interesante, din aceasta vara, la portofoliul sau european. Pentru noi, cea mai importanta schimbare...
de - 20 Mai 2019
Germanii de la BMW si Daimler au anuntat recent planuri marete in legatura cu extinderea activitatii de productie de masini in Ungaria, planuri care ar urma sa fie puse in...
de - 20 Mai 2019
Inceputul anului aducea cu sine o veste importanta dinspre tabara celor de la Koenigsegg, constructorul suedez anuntand un parteneriat strategic cu cei de la NEVS. In cazul in care nu...
de - 20 Mai 2019
Porsche e pus pe fapte mari in ultima perioada. Mai exact, recent, producatorul german a prezentat cateva imagini ale unei variante moderne Porsche 935 Clubsport "imbracata" in culori retro. In...
de - 20 Mai 2019

Cele mai noi anunturi

5900.00 EUR - 20 Mai 2019
4700.00 EUR - 20 Mai 2019
3500.00 RON - 20 Mai 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare