Mercedes S500 Plug-in Hybrid, pregatit de lansare

Cel de-al treilea hibrid de la Mercedes-Benz, S500 Plug-in Hybrid, va fi prezentat in curand la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul a fost construit utlizandu-se cea de-a doua generatie a sistemului de recuperare a energiei cinetice la franare, precum si a doua generatie a sistemului hibrid folosit la Mercedes-Benz.

In acest fel, motorul poate fi decuplat complet de la sistemul de propulsie. Versiunea are specificatii tehnice foarte impresionante: cuplul motorului cu ardere interna este de 480 Nm, iar cel al motorului electric este de 380 Nm; masina atinge 100 de km/h in 5 secunde si are un consum de 3 litri la suta de kilometri; pedala de acceleratie este prevazuta cu un sistem care dozeaza puterea in functie de necesitate si evita astfel momentele in care aceasta este apasata mai mult decat ar fi necesar.

Emisiile de CO2 sunt de numai 69 de grame pe kilometru, iar capacitatea bateriei care alimenteaza hibridul este de zece ori mai mare fata de predecesorii sai, S 400 Hybrid și S 300 BlueTec Hybrid.

Modelul a mai fost echipat cu un sistem inteligent care poate detecta conditiile de drum pe o raza de 8 kilometri pentru a folosi in mod optim resursele modului hibrid. Motorul electric are 80 kW, iar bateriile pot fi incarcate atat la o statie de reincarcare, cat si la o priza standard.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter