Mercedes recheama in service peste 6.000 de modele A-Class

Daimler recheama in fabrica peste 6000 de masini din noua clasa A, din cauza problemelor aparute la airbag-uri. Cele 6000 de unitati sunt insa doar in Germania, la care se adauga si cele vandute in alte tari. « Lansarea pe piata din Germania a avut loc in septembrie, anul trecut.

Pe celelalte piete europene, modelul s-a produs mult mai tarziu, deci numarul total nu va fi cu mult mai mare”, a declarat purtatorul de cuvant de la Daimler. In unele cazuri, este posibil ca airbag-ul sa nu se deschida corect in caz de accident”, a mai spus el, confirmand astfel un articol al revistei germane Auto Motor und Sport.

Cei de la Mercedes-Benz sustin ca problema a aparut din vina unui furnizor, dar mai spun ca niciun client nu a avut de suferit din acest motiv. Rechemarea masinilor este o lovitura grea pentru CEO – ul Daimler, Dieter Zetsche, pentru ca lansarea din anul trecut a noii familii de compacte s-a dovedit a fi o incercare nereusita in strategia de a recastiga teren in fata rivalilor BMW si Audi. Aceasta este cea de-a doua rechemare intr-o luna.

Producatorul a declarat pe 6 mai ca recheama si noul Mercedes Citan pentru repararea sistemului de airbag – uri, in urma unor teste “nesatisfacatoare”. Daimler doreste sa recastige primul loc in vanzarile de masini de lux pana la sfarsitul decadei dupa ce a fost depasit in urma cu opt ani de catre BMW, iar de catre Audi, in 2011.

Mercedes si-a depasit rivalii luna trecuta, multumita cererii crescute pentru modelele de clasa A si B. Compania a redezvoltat anul trecut clasa A pentru a atrage clientii mai tineri. Noua versiune a renuntat la forma patratoasa pe care o avea originalul, obtinandu-se un aspect mai sinuos si mai sportiv, ca sa poata concura cu BMW 1 si Audi A3.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter