Iata cine este liderul in clasamentul vanzarilor de vehicule premium in luna Noiembrie 2017! Mercedes-Benz, BMW sau Audi?

2018 Mercedes-Benz Clasa S Facelift

Luna noiembrie ne confirma ca cei de la Mercedes-Benz sunt in pole-position pentru a castiga batalia din acest an in ceea ce priveste cifra de vanzari in segmentul premium. Vanzarile din aceasta luna i-au facut pe cei de la Mercedes-Benz sa treaca pragul de doua milioane de exemplare vandute in aceste prime 11 luni ale anului.

Asa cum era de asteptat, Mercedes-Benz ramane pe prima pozitie in acest clasament, fiind urmat de cei de la BMW, respectiv Audi. Desi este putin probabil, ramane de vazut daca luna decembrie ne va aduce ceva surprize din acest punct de vedere. 

Constructorul german a inregistrat in luna noiembrie o cifra de vanzari de peste 195.000 de unitati, ceea ce inseamna o crestere cu 7.2 procente. SUV-urile Mercedes-Benz au fost la mare cautare in acest inceput de iarna, vanzarile acestora ajungand la un record de peste 73.000 de unitati.

Citeste: Mercedes-Benz Clasa X este acum disponibil si in Romania! Iata ce pret de pornire are si ce ofera!

De asemenea, Clasa E si versiunea sa break, respectiv Clasa S au obtinut cifre foarte bune in aceasta luna. Cresterea celor de la Mercedes-Benz din luna noiembrie s-a bazat si pe succesul important de pe piata din China, acolo unde a fost inregistrata o crestere a cifrei de vanzari cu peste 22 de procente. 

Tot in crestere s-au aflat si cei de la BMW in aceasta luna noiembrie, acestia inregistrand nu mai putin de 186.000 de exemplare. Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, gasim o crestere de 4.8%. Cele mai cautate modele din gama producatorului german au fost Seria 5, X1, respectiv X5. 

Si cei de la Audi s-au descurcat foarte bine in aceasta luna, inregistrand o cifra de vanzari de 160.000 de unitati. Asadar, dupa o lunga perioada in care lucrurile nu au mers chiar atat de bine, cei de la Audi se pot lauda cu o crestere de 4.5 procente in comparatie cu cifra inregistrata in anul 2016. Cele mai populare modele din portofoliul celor de la Audi au fost in aceasta luna modelele A5, respectiv SUV-ul Q2. 

Asa cum spuneam si la inceput, cei de la Mercedes-Benz au reusit sa depaseasca pragul de doua milioane de exemplare vandute in primele 11 luni ale acestui an. Principalul lor competitor, BMW, a ramas undeva la sub 1.9 milioane de exemplare vandute, ceea ce ne face sa credem ca este aproape imposibil sa mai spere in vreun fel la pozitia de lider a acestui clasament. Audi recupereaza la randul lor diferenta facuta in prima parte a anului, ajungand acum la o cifra de vanzari de 1.7 milioane de exemplare.

Te-ar mai putea interesa:

Cele mai rapide 5 modele Mercedes-Benz la timpul lor

Un Mercedes-Benz CLK DTM AMG Cabrio a fost scos de curand la vanzare! Este un model vechi, editie limitata!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter