Mercedes-Benz prezinta Vision Urbanetic, un concept autonom si electric pentru viitor

Mercedes-Benz Vision Urbanetic Concept

Exercitiile de imaginatie cu privire la felul in care va arata lumea auto in viitor au devenit o obisnuinta printre marii producatori din acest domeniu in ultimii ani. Lumea moderna se confrunta la ora actuala cu un trafic tot mai aglomerat in marile orase ale lumii si cu o poluare peste limita normala cauzata si de acest trafic care pare ca nu poate fi inlaturat sub nicio forma.

Acum a venit randul celor de la Mercedes-Benz sa prezinte Vision Urbanetic, un concept electric si autonom, planuit de germani pentru viitor. Cei de la Mercedes-Benz spun ca acest automobil este destinat atat transportului de persoane, cat si transportului de marfuri.

Mercedes-Benz Vision Urbanetic va avea in primul rand doua versiuni, asa cum am spus si mai devreme. Versiunea dedicata pentru transportul de persoane va avea o lungime de 5.14 metri si va putea transporta pana la 12 persoane. In schimb, versiunea dedicata transportului de marfuri va avea un spatiu de incarcare de 3.7 metri, in care vor putea fi pozitionati pana la 10 paleti. Conform spuselor oficialilor producatorului german, scopul principal al acestui concept este acela de a descongestiona traficul aglomerat din marile orase.

Cei care si-ar dori un astfel de automobil nu trebuie sa isi faca griji in privinta celor doua versiuni despre care am vorbit pana acum. Producatorul german a gandit un interior realizat din module, care permit schimbarea de la o versiune la alta in doar cateva minute. Deocamdata nu avem acces la niciun fel de informatii tehnice cu privire la acest concept Mercedes-Benz Vision Urbanetic. De asemenea, nu stim daca germanii ar avea de gand sa transforme acest concept intr-un model de serie, mai devreme sau mai tarziu.

Din punct de vedere al sigurantei pe care ar putea sa o ofere in trafic, cei de la Mercedes-Benz au luat anumite masuri. Spre exemplu, conceptul beneficiaza de mai multe camere video si senzori care pot observa ceea ce se intampla in jurul masinii. Mai mult decat atat, pietonii vor fi anuntati ca au fost vazuti prin intermediul unui ecran amplasat in partea frontala a masinii. De asemenea, in cazul in care masina observa ca pietonii pot traversa in siguranta, niste lumini se vor aprinde pentru a ii atentiona pe pietoni.

Vision Urbanetic se va putea adapta in timp real la cererea de trafic din orasul in care se gaseste prin intermediul unui sistem informatic prin care poate accesa informatii de nivel local. Astfel, masina isi va putea da seama singura care sunt zonele mai aglomerate sau care sunt intervalele orare cand exista o cerere mai mare pentru transport.

Videoclipul zilei
Sursa: Mercedes-Benz

Newsletter