Mercedes-Benz ramane in top! Ce vanzari a inregistrat brandul nemtesc in anul 2017?

Mercedes-Benz E63 AMG

Greu de ucis… in continuare. Nu facem referire la niciun film, ci doar la "filme". Acestea sunt visele rivalilor de la Audi si BMW in fata companiei Mercedes-Benz care reuseste si in 2017 sa ramana in topul celor mai vandute automobile de lux din lume. Datorita faptului ca reprezentantii brand-ului din Stuttgart sunt caracterizati prin perfectionism, o calitate aparte in randul constructorilor de automobile

Mercedes reuseste sa isi mentina pozitia fata de rivalii reali pe care-i infrunta victorios in ultima perioada pe mai multe planuri, nu doar in ceea ce priveste automobilele de lux. Producatorul din Stuttgart reuseste in anul 2017 sa comercializeze aproximativ 2.3 milioane de masini.

Un numar impresionant avand in vedere preturile la care sunt vandute autovehiculele brand-ului de top. Daca vom continua sa ne uitam peste gard si sa visam, in loc sa investim in capacitatea, ingeniozitatea si inventivitatea romanilor, vom avea in continuare doar 550.000 de Dacii comercializate in 43 de tari.

Citeste si: Iata cine este liderul in clasamentul vanzarilor de vehicule premium in luna Noiembrie 2017! Mercedes-Benz, BMW sau Audi?

Revenind la subiectul actual, Mercedes bifeaza o alta victorie bine meritata in fata rivalilor de la Audi si BMW, reusind sa atinga un nou numar record de automobile comercializate, mai exact 2.289.334 unitati. In comparatie cu anul 2016, Mercedes constata o crestere cu 9.9 procente a vanzarii unitatilor la nivel mondial.

Europa este liderul general al vanzarilor Mercedes, doar aici fiind vandute 955.301 exemplare. Regiunile Asia-Pafic sunt pe locul secund cu 875.520 unitati vandute, iar cea mai joasa treapta a podiumului este ocupata de zona Americi de Nord.

Principalul model si in continuare cel mai popular este reprezentat de Clasa C, care imbogateste piata auto mondiala in anul 2017 cu un numar de 415.000 de unitati.

Nici clasa de lux din randul modelor vandute in anul trecut nu este situata prost, Clasa E, care aduce companiei din Stuttgart profituri consistente, reuseste sa vanda 350.000 de automobile.

SUV-urile sunt pe locul secund in vanzarea automobilelor produse de germani, comercializarea acestora reprezentand peste o treime din totalul de 2.289.344 unitati, adica 805.000 masini livrate.

Din acesta categorie, modelele GLA si GLC au reprezentat punctulele de interes al SUV-urilor germane. Nici compactele din gama Mercedes nu s-au lasat mai prejos, numarul automobilelor comercializate fiind demn de mentionat.

Astfel, in perioada lanuarie-decembrie 2017, producatorul din Stuttgart vinde nu mai putin de 620.000 de exemplare ale modelelor A-Class, B-Class sau CLA-CLass.

Presupunand ca ai avea un buget de 100.000 de euro pentru un automobil, tu ce ti-ai cumpara?

Te-ar mai putea interesa:

Mercedes-Benz 770K Grosser va fi scos la licitatie in ianuarie 2018!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter