Afla de ce este capabil noul motor diesel de 2.0 litri propus de Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Clasa E

Dupa debutul noii generatii a Clasei E din urma cu cateva saptamani, Mercedes-Benz revine in centrul atentiei prin anuntarea detaliilor noului motor OM 654. Anuntat chiar cu ocazia Salonului Auto de la Detroit din luna ianuarie, noul OM 654 este o unitate de motorizare diesel, din aluminiu, cu patru cilindri si cu o capacitate cilindrica de 2.0 litri.

Prin crearea lui, producatorii germani lanseaza ideea lansarii unei noi generatii de motoare diesel pentru viitorul apropiat, care promit performante superioare fata de cele pe care le cunoastem in acest moment. Pe langa acest aspect, cei de la Mercedes isi lauda noua unitate de motorizare ca fiind una mult mai silentioasa si mai economica.

Primul model care va fi echipat cu noua unitate de motorizare OM 654 va fi chiar versiunea E220d, care dispunea pana in prezent de un motor de 2.1 litri. Din relatarile facute de reprezentantii germani ai Mercedes Benz, se pare ca noul motor va fi capabil sa dezvolte nu mai putin de 191 de cai putere, reusind astfel cateva performante demne de luat in seama de fanii motorizarilor diesel si nu numai.

Totodata, noua unitate de motorizare se bucura si de aportul unei mase totale mai reduse fata de cea a predecesorului sau, aceasta cantarind in acest moment numai 168 de kilograme. Ceea ce inseamna o reducere din masa totala cu aproximativ 34 de kilograme fata de modelul anterior de 2.1 litri.

Pe langa aceste imbunatatiri de ordin tehnic de care se bucura noua unitate de motorizare OM 654, aceasta beneficiaza de un consum de carburant redus cu 13%, ajungand in prezent la doar 3,9 litri la fiecare o suta de kilometri parcursi.

Inginerii germani promit si un nivel redus al emisiilor de dioxid de carbon, acestea scazand la noua unitate de motorizare cu aproximativ 13 procente. In acelasi timp, reprezentantii Mercedes sustin ca noul motor a fost construit astfel incat sa respecte noile norme la nivel european a emisiilor reale RDE, norme care se vor pune in aplicare incepand cu acest an.

Un alt aspect pozitiv al noii unitati de motorizare OM 654 specificat de cei de la Mercedes a fost acela al noului sistem de management al temperaturii, sistem care isi va face simtita prezenta mai ales in acele perioade ale anului in care temperaturile scad cu mult sub zero grade.

Conform celor comunicate de cei de la Mercedes, modelul E220d echipat cu noua unitate de motorizare OM 654 va putea fi achizitionat incepand din primavara acestui an cu un pret de pornire de putin peste 50.000 de euro in Romania.

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp