Mercedes-Benz va construi un nou model Maybach GLS! Pretul va fi pe masura!

Mercedes-Benz va construi un nou model Maybach GLS! Pretul va fi pe masura!

Marysville (Ohio) este locul in care Acura construieste modelul NSX, cunoscuta si ca „cea mai scumpa masina construita in Statele Unite”. Cu toate acestea, suntem aproape siguri ca masinile sport electrice vor fi foarte curand detronate de prima versiune GLS a modelului Maybach.

Da, toata lumea se asteapta ca Mercedes-Benz sa introduca pe piata urmatoarea generatie a modelului SUV de lux, ce ii va fi rival celebrului BMW X7, spre finalul acestui an. Si nu va fi singur ci secondat de o versiune de top care poarta logo-ul „dublu M”.

Conform celor mai recente informatii, modelul despre care vorbim va fi fabricat in Tuscaloosa (Alabama), fabrica in care Mercedes-Benz construieste acum sedanul C-Class, GLE, GLE Coupe si actuala generatie GLS. Urmatoarea versiune a acestui SUV de top este un Maybach care va costa in jur de 200.000 de dolari, cam cu 40.000 mai mult decat Acura NSX.

Nu avem prea multe detalii deocamdata, dar se pare ca va fi vorba despre o masina cu motor V8, care va produce 560 de cai putere. In plus, noul Mercedes-Maybach GLS a fost caracterizat de presedintele consiliului de administratie Mercedes-Benz, Dietmar Exler, ca fiind o „noutate completa” pentru marca germana, una de la care vor pleca si alte versiuni Maybach. Nu uitati, insa, ca Maybach inseamna masini de top, asa ca nu care cumva sa va asteptati la vreun model Maybach A-Class!

Noul GLS va debuta si in China, care este considerata piata cea mai importanta pentru model, de vreme ce doua treimi din masinile Mercedes-Maybach S-Class de anul trecut au fost livrate aici. Daca informatiile se dovedesc a fi adevarate, ne asteptam sa ne intalnim cu masina chiar luna viitoare, la Auto Shanghai 2019. Ideea are noima, mai ales ca ne amintim de debutul, din aprilie 2018, de la Beijing Auto Show (care alterneaza cu Auto Shanghai) al conceptului Maybach Vision Ultimate Luxury.

Nu uitati, de asemenea, ca acest concept ciudat, parte SUV-parte sedan, nu va avea un corespondent direct in modelul Mercedes-Maybach GLS, asa cum o arata si fotografiile spion, noua masina aratand ca un GLS standard, cu mici modificari specifice diviziei Maybach. Printre ele se numara si grila frontala cu mai multe dungi verticale intalnita pe noul Maybach S-Class.

Ceea ce diferentiaza cu adevarat un model standard Mercedes-Benz de versiunea Maybach este, insa, interiorul, cu atmosfera sa de lounge pentru pasagerii din spate. Nu stim inca daca vom avea de-a face cu un ampatament mai mare decat pe actualul GLS, dar suntem siguri ca spatiul interior va fi mai generos, deoarece e vorba despre o caracteristica importanta pe piata din China.

Noul Mercedes-Maybach GLS va fi scos oficial la vanzare anul viitor, atunci cand va trebui sa se lupte, printre alte modele SUV de lux, cu noul Bentley Bentayga.

VIDEOCLIPUL ZILEI