Mercedes-Benz este lider de vanzari in anul 2016, depaseste BMW

2016 Mercedes-Benz C450 AMG

Daca inca nu stim exact cine a castigat batalia pentru topul vanzarilor in 2016 dintre Volkswagen si Toyota, segmentul premium si-a desemnat deja castigatorii. Insa, nu va ganditi ca ar fi fost o lupta usoara si pe acest segment, lupta fiind mai mult decat stransa la varf. Analizam in randurile urmatoare felul in care s-au descurcat marii producatori auto in 2016 si, bineinteles, cifrele pe care le-au inregistrat in ceea ce priveste vanzarile.

In primul rand trebuie sa va spunem ca 2016 a fost un an foarte bun pentru segmentul premium, marii producatori auto inregistrand cifre record de vanzari. Cu o crestere de peste 11 procente fata de anul precedent, Mercedes a reusit sa ocupe fotoliul de lider in topul vanzarilor din 2016.

Mercedes a inregistrat o cifra de aproximativ 2.084.000 de unitati vandute pe parcursul anului 2016, inregistrand astfel un nou record. Aproape 900.000 dintre acestea au luat calea Batranului Continent, insa surpriza vine din partea asiaticilor care au inregistrat un apetit important pentru constructorul german in acest an. Astfel, peste 470.000 de exemplare au ajuns aici, Mercedes inregistrand o crestere pe aceasta piata de peste 26 de procente.

Asa cum va spuneam si la inceputul acestei analize, lupta pentru pozitia de lider a fost stransa in acest an. BMW s-a clasat pe locul al doilea dupa ce a reusit sa vanda doar putin peste 2 milioane de unitati, cu doar 80.000 mai putine decat cei de la Mercedes. Cu toate acestea, si cei de la BMW au inregistrat o crestere de peste 5 procente fata de cifrele din 2015. Modelul cu cea mai mare crestere in topul vanzarilor pentru BMW a fost Seria 7, cu o crestere de 69%.

Conform cifrelor prezentate de cei de la BMW, producatorul german a inregistrat si o cifra de 2.676 de exemplare vandute pe teritoriul Romaniei. Astfel, cel mai cautat model printre romani a fost X5, urmat de X1, respectiv X3. Nici Seria 7 nu s-a lasat mai prejos, ajungand intr-un numar de 118 unitati pe soselele din tara noastra.

Ultimul loc al podiumului in topul vanzarilor din 2016 a fost ocupat de Audi, care, desi nu a avut un an rau deloc, nu a reusit sa se ridice la nivelul celor de la Mercedes, respetiv BMW. Cu o crestere de 3.8% fata de 2015, Audi a inregistrat putin peste 1.870.000 unitati vandute pe parcursul anului trecut, jumatate dintre acestea ramanand in Europa.

Asa cum am mai mentionat, anul 2016 a fost un an de succes pentru segmentul premium, toti producatorii care si-au facut publice vanzarile pana acum fiind in crestere. Volvo, Rolls-Royce si Lamborghini au inregistrat de asemenea cresteri fata de anul precedent.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter