SUV-ul electric Mercedes-Benz EQC: lista de preturi in Romania

SUV-ul electric Mercedes-Benz EQC: lista de preturi in Romania

Mercedes-Benz EQC este primul SUV cu propulsie electrica dezvoltat de constructorul german, fiind primit foarte bine pana la acest moment pe pietele pe care a fost deja prezentat. Prezentat in premiera in toamna anului trecut in cadrul unui eveniment special organizat de cei de la Mercedes in Stockholm, SUV-ul EQC a devenit primul model din gama electrica EQ.

Germanii nu se opresc insa aici, avand planuri serioase in ceea ce priveste aceasta gama in anii urmatori! Mercedes-Benz EQC este disponibil acum si pe piata auto din Romania, preturile pornind de la aproximativ 76.000 de euro. Haideti insa sa aflam mai multe detalii impreuna in randurile urmatoare!

Noul Mercedes-Benz EQC este echipat cu doua unitati de motorizare electrice, capabile sa dezvolte impreuna nu mai putin de 408 cai putere si un cuplu maxim in valoare de 760 Nm. Cu o asemenea echipare tehnica sub capota, oficialii celor de la Mercedes spun ca SUV-ul EQC este in stare sa atinga o viteza maxima care a fost limitata la 180 km/h. De asemenea, EQC poate accelera de la 0 la 100 km/h intr-un timp de doar 5.1 secunde, ceea ce nu este deloc rau!

Cei de la Mercedes au mai pregatit pentru acest model un acumulator care include 384 de celule si care se lauda cu o capacitate de 80 kWh. In aceste conditii, autonomia lui EQC este cuprinsa intre 374 si 416 kilometri, masurati conform testelor WLTP. Consumul mediu de energie anuntat in fisa tehnica intocmita de cei de la Mercedes este cuprins intre 22.4 si 25 kWh la 100 de kilometri, valoare calculata tot conform standardelor WLTP.

Despre dotarea standard care va fi disponibila pentru modelele EQC nu stim inca toate detaliile, insa producatorul german ne-a oferit totusi cateva informatii. Astfel, in echiparea standard se vor regasi sistemul de infotainment MBUX cu interfata speciala dedicata modelelor electrice si mai multe sisteme de ultima generatie de asistenta si siguranta. De asemenea, SUV-ul EQC va putea fi echipat si cu pachetul Driving Assistance, care va avea un pret suplimentar de 1.500 de euro. Acest pachet cuprinde functiile Active Distance Assist Distronic si Active Steering Assist.

In cazul in care sunteti interesati de noile modele Mercedes-Benz EQC, trebuie sa stiti ca pretul cerut de producatorul german pentru versiunea standard porneste de la 75.922 de euro, cu toate taxele incluse. Exista si o versiune speciala, numita Edition 1886, care va avea un pret de pornire de 85.585 de euro!

VIDEOCLIPUL ZILEI