Pret corect sau nu? Afla cat costa acest Mercedes-Benz E63 AMG!

Mercedes-Benz E63 AMG

Incepem saptamana cu un bolid german fabricat in 2014 si scos la vanzare in Olanda in urma cu ceva timp pentru o suma semnificativa. Insa nici suma de vanzare si nici faptul ca vorbim despre un model Mercedes-Benz E63 AMG nu ne-a atras atentia in mod deosebit, ci numarul de kilometri parcursi pana acum. Proprietarul actual se pare ca a folosit uzual bolidul la drumuri lungi, acesta inregistrand dupa doi ani de la iesirea sa din uzina Mercedes-Benz 208.388 kilometri.

Nu spunem ca este un numar de kilometri foarte mare, insa gandindu-ne la motorizarea de care dispune un model E63 AMG ne putem da seama cu usurinta ca proprietarul lui de pana acum nu prea s-a uitat la bani in acesti doi ani. Astfel, cu o unitate V8 bi-turbo cu o capacitate de 5.5 litri, modelul in cauza inregistreaza lejer un consum de peste 10 litri la parcurgerea a 100 de kilometri.

Echipat cu o unitate de motorizare capabila sa livreze nu mai putin de 585 de cai putere, aceasta generatie E63 AMG este in stare de niste performante tehnice de invidiat chiar si astazi cand deja am facut cunostinta cu ultimele modele lansate de producatorul german.

Astfel, putem vorbi despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h ce poate fi pusa in practica intr-un timp foarte bun de doar 3.6 secunde si despre o viteza maxima ce poate fi atinsa de 250 km/h. Transmisia se face fie rotilor spate, fie ambelor punti prin intermediul unei cutii automate cu sapte rapoarte. Desigur, performantele bune inregistrate li se datoreaza si masei totale de doar 2070 de kilograme de care dispune bolidul.

Totodata, spuneam mai devreme despre un consum mediu mixt de peste 10 litri la parcurgerea a 100 de kilometri, insa daca este sa luam in calcul consumul urban acesta poate depasi chiar si 14 litri/100 km. In tot acest timp, gradul de emisie al dioxidului de carbon este de 242 grame/kilometru.

Pretul de vanzare listat de proprietarul olandez pentru modelul in cauza este de aproape 72.000 euro. Pentru acesti bani, viitorul proprietar se va alege cu un model E63 AMG fabricat in 2014, in stare buna de functionare si cu numeroase dotari incluse.

Astfel, putem vorbi despre sistemul de pilot automat, despre sistemul de navigatie sau despre difuzoarele Harman Kardon. De asemenea, bolidul este echipat cu jante din aliaj de 19 inci, cu trapa panoramica, faruri cu xenon sau chiar cu un volan realizat partial din piele Alcantara de cea mai inalta calitate.

Videoclipul zilei
Sursa: Autotrader.nl

Newsletter

Whatsapp