Mercedes-Benz confirma oficial lansarea lui SUV Maybach

Mercedes-Benz GLS

In ultima perioada, SUV-urile de lux dau de inteles ca reprezinta noul trend in lumea auto a marilor grupuri la nivel international. Astfel, cei de la Volkswagen au prezentat deja Bentley Bentayga, cel mai scump SUV din lume in acest moment.

Nefiind de ajuns, in urmatoarea perioada vom face cunostinta si cu Lamborghini Urus, un alt model care promite mult si care este asteptat cu sufletul la gura de comunitatea pasionatilor auto din intreaga lume. Nici cei din grupul BMW nu s-au lasat mai prejos in acest segment, astfel, incepand cu anul viitor vom gasi pe piata un SUV marca Rolls-Royce.

Urmand trendul inceput de ceilalti producatori auto de pe piata, si Mercedes-Benz confirma acum ca sunt in pregatiri pentru lansarea unui SUV de lux. Astfel, acestia pregatesc un model care va purta semnatura Maybach, marca care este recunoscuta prin reprezentarea celor mai de varf modele. Confirmarea din aceste zile vine dupa ce in luna noiembrie a anului trecut, in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, Matthias Luhrs, director de vanzari global in cadrul Mercedes, declara ca nu s-a luat inca o decizie in acest sens.

Confirmarea de acum a acestui SUV de lux Mercedes-Maybach a fost facuta chiar in cadrul Salonului Auto Nord American, eveniment in plina desfasurare in aceasta perioada la Detroit. Dieter Zetsche, presedinte in cadrul Grupului Daimler, a spus reprezentantilor media ca noul model este in pregatiri si ca va putea fi vazut in curand, insa nu a mentionat si locul sau perioada exacta la care ar trebui sa ne asteptam.

Desi nu avem prea multe informatii cu privire la un astfel de model pana in acest moment, cel mai probabil, acesta va avea la baza actualul Mercedes Benz GLS. Desigur, vom avea in fata o versiune de lux a acestui model, SUV-ul celor de la Daimler avand ca scop lupta de la egal la egal cu reprezentantii Volkswagen, respectiv BMW.

Privind in urma la declaratiile facute de reprezentanti ai celor de la Mercedes-Benz, ne aducem aminte de o declaratie facuta in urma nu cu mult timp de Gordon Wagoner, designer sef al constructorului german.

Referitor la filozofia pe care o au la baza modelele produse de acesta, Wagoner a incercat sa evidentieze o diferenta intre „luxul traditional” oferit de ceilalti producatori auto si „luxul modern” pus la dispozitie de cei de la Mercedes. Astfel, acesta afirma ca „luxul modern are ceva mai mult bun gust fata de ceea ce ofera ceilalti”.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter