Mercedes-Benz Clasa G aniverseaza 40 de ani

Mercedes-Benz Clasa G aniverseaza 40 de ani

Clasa G este un reper important atat pentru intreaga gama de modele ale celor de la Mercedes, cat si pentru segmentul auto din care face parte. De 40 de ani, Mercedes-Benz Clasa G a evoluat constant ca autovehicul emblematic de off-road, insa, valorile si principiile pe care a fost construit in 1979 au ramas aceleasi si in ziua de astazi. Inca de la lansarea sa pe piata, Clasa G a fost considerat un simbol al segmentului din care face parte. De asemenea, Clasa G a fost privit ca un autovehicul performant de teren, cu o dinamica excelenta insa si pe carosabil. Clasa G insa a tinut mereu pasul cu tendintele, primind imbunatatiri constante.

Clasa G 460 a avut premiera mondiala intre 4 si 9 februarie 1979, in Franta. La acea vreme, cei de la Mercedes vorbeau despre “capacitati de necontestat atat pe teren accidentat, cat si pe carosabil” si despre “o gama larga de intrbuintari” atunci cand vorbeau despre Clasa G. Aceleasi caracteristici sunt insa de actualitate si acum, la 40 de ani de la lansarea Clasei G. Noul model de serie Clasa G 463, construit in Graz incepand cu luna mai a anului trecut, beneficiaza acum de aceleasi caracteristici. Bineinteles, acestora li se adauga si caracterul unic si traditia performantei, caracteristici care fac din acest model sa fie apreciat de orice pasionat auto.

Istoria Clasei G a inceput in vara anului 1969, atunci cand Daimler - Benz AG si Steyr - Daimler - Puch AG au demarat mai multe discutii cu privire la o posibila colaborare in aceasta directie. Doi ani mai tarziu, acestia se intelesesera pentru ideea construirii unui autovehicul de teren, care sa imbine capacitati extreme de off-road cu o manevrare optima pe carosabil. Primul prototip a fost pus pe picioare in 1974, acesta fiind testat in acelasi an. Inca de la inceput, modelul Clasa G a fost construit in cadrul uzinei Puch din Graz, Austria.

Chiar daca modelele Clasa G s-au bucurat intodeauna de o apreciere unanima de la cei din jurul sau, Mercedes s-a preocupat de un proces incontinuu de dezvoltare si imbunatatire a modelului. In cele din urma, cei de la Mercedes sunt de parere ca exact acest lucru s-a dovedit a fi cheia de succes pentru acest model. Chiar daca ADN-ul primului model lansat este prezent si astazi in noile modele, acestea beneficiaza de cele mai noi tehnologii. Asadar, vorbim despre un adevar model simbol atat pentru Mercedes, cat si pentru segmentul auto din care face parte.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter